Här är läsarnas tatueringar med Håkan Hellström-motiv

Håkan Hellströms låtar sätter sig i själ och hjärta hos hans publik. Många väljer också att tatuera in Håkan-citat på kroppen. Se bilderna där GP:s läsare delar med sig av sina tatueringar.

ANNONS
|

Lynn Windle McDonagh har jobbat som tatuerare på heltid sedan drygt tre år tillbaka och har hunnit med ett antal Håkan Hellström-inspirerade motiv.

– Det är ganska vanligt att folk som kommer till salongen vill ha Håkan-citat tatuerade. Just ”Fortsätt”, bara det ordet, är vanligt och det blir en så himla fin och enkel tatuering, säger hon.

Lynn var på plats och jobbade under de officiella efterfesterna på Kungsportshuset efter Håkan Hellströms spelningar på Ullevi och ska dit även den andra helgen. Första kvällen hann hon med nio tatueringar, den andra sju stycken. Alla med Håkan-motiv förstås.

ANNONS

– Sedan orkade jag inte mer trots att jag laddat med ändrad dygnsrytm, powernap och energidryck. Vi fick säkert neka tjugo personer. Men det var väldigt roligt, berättar hon.

Edelweiss och Azalea-blommor

Det blev bland annat en varvskran, en Göteborgs skyline och såklart både Edelweiss- och Azalea-blommor. Men framförallt många citat från Håkans texter: som ”vill du ha en idiot, lägg din hand i min”, ”Fortsätt” och ”du har en ängel på din axel”.

Ängeln på axeln återkommer även hos GP:s läsare som skickat in bilder på sina Håkan-relaterade tatueringar. Både som text och som just en ängel på axeln. Många har också en personlig historia om varför man valt ett visst motiv.

”2018 var jag inlagd på sjukhus på grund av sepsis. I samband med min återhämtning släppte Håkan albumet ’Illusioner’ och låten blev ett litet mantra för mig. Senare under året började jag studera till sjuksköterska och tänkte att låtraden kanske kunde motivera mina patienter likväl den motiverat mig själv”, berättar Ronja Bågenholm som har ”tro på livet” inpräntat på sin vänstra överarm.

”Symboliserar att livet kan bli väldigt bra”

Fannie Mårland har en ängel på sin axel. Hon berättar varför:

”Det är från låten ’Din tid kommer’ och textstycket ’res dig efter varje smäll, du har en ängel på din axel’, och det har jag ju faktiskt nu. Ängeln tatuerade jag in för ungefär ett år sedan för att symbolisera att livet kan bli väldigt bra efter många år av psykisk ohälsa och att ha varit på gränsen till döden en gång.”

ANNONS

För Linda Alsbäck var det mer ett infall att skaffa sig en Håkan-gaddning. Hon var i Köpenhamn och fick feeling.

”Jag känner att man ska göra det man vill och inte tänka så mycket. Tatueraren kunde varken danska eller svenska och tyckte jag var lite knäpp. Denna låten sätter jag på när jag vill tagga till och få energi, blir glad av den. Önskar alltid låten till dj:n när vi är ute och dansar och mina vänner har nästan börjat tröttna på det nu.”, berättar hon.

Lynn Windle McDonagh är van att göra Håkan Hellström-relaterade motiv. Hon är själv uppväxt med Hellströms musik och hör den fortfarande överallt i stan.
Lynn Windle McDonagh är van att göra Håkan Hellström-relaterade motiv. Hon är själv uppväxt med Hellströms musik och hör den fortfarande överallt i stan. Bild: Sanna Tedeborg

Tillbaka till Lynn Windle McDonagh som till vardags jobbar på Studio Void i Göteborg. Hon tycker också mycket om Håkan Hellströms musik men har ännu ingen Håkan-inspirerad tatuering.

– Jag har bott i Göteborg hela mitt liv och vuxit upp med Håkan. Hans musik spelades hemma och fortfarande hör man hans musik på varenda fest man går på. Den finns överallt i stan och skapar så skön känsla, säger hon fortsätter:

– Jag kan tyvärr inte gå på Ullevi-konserterna eftersom jag ska jobba på efterfesterna, det får bli en annan gång.

För det lär bli köbildning även på helgens efterfester.

– Många har skrivit till mig på Instagram och försökt skriva upp sig på en obefintlig lista, så det kommer nog många även nu i helgen. Jag är jätte-exalterad, det ska bli så kul.

ANNONS

LÄS MER:Här är förbanden när Håkan siktar mot publikrekord

LÄS MER:Hatet mot Håkan Hellström har blivit till slentrianmässigt förakt

Till konsertsommaren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS