Här är komikerna som uppträder på Göteborgs Jubileumsfestival 2023

Henrik Schyffert, Ina Lundström, Petrina Solange, Peter Apelgren, Niklas Andersson och Ann Westin. Några av Sveriges mest kända komiker ska locka till skratt när Göteborg firar 400 år i juni.

ANNONS
|

Sedan tidigare står det klart att artister som Hooja, Sarah Klang och Jens Lekman kommer till Göteborgs Jubileumsfestival mellan den 2 och 5 juni. Men det blir inte bara musik när Göteborg ska fira 400 år. Flera av Sveriges största komiker kommer gästa gratis-festivalen som hålls i Frihamnen.

Den 2 juni klockan 16.00 tar de över scenen i Kajskjul 105. Göteborgarna Ina Lundström, Peter Apelgren och Niklas Andersson kommer bjuda på stand up, liksom Henrik Schyffert, Ann Westin och Petrina Solange.

Björn Carlberg och Petter Lennstrand, som bland annat ligger bakom ”Allram Eest” kommer bjuda på sin ”Dockhumor”.

– Vi öppnar Jubileumsfestivalen med att hylla humorn med olika uttryck. Det blir en eftermiddag och kväll med många skratt, säger Jessica Winnberg, producent på Göteborg & Co i ett pressmeddelande.

ANNONS

Festivalen kommer äga rum på ett 70 000 kvadratmeter stort område och vara öppen för alla åldrar. Andra artister som är släppta är bland andra Jackie Mere, Timo Räisänen, Maia Hirasawa, Ebbot Lundberg och Vic Vem. En av de fyra dagarna kureras även av festivalen Way Out West.

LÄS MER:Gratis festival i Frihamnen när Göteborg firar 400 år

LÄS MER:Summerburst ställer in på Ullevi

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS