Hannes Holm regisserar nyfilmatiseringen av ”Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton”.
Hannes Holm regisserar nyfilmatiseringen av ”Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton”. Bild: Claudio Bresciani/TT

Här är filmerna som spelas in i Västra Götaland i höst

Hannes Holms filmatisering av ”Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton” är en av de filmer som kommer spelas in i regionen framöver, det meddelar Film i Väst under en presentation av höstens premiärer och inspelningar.

ANNONS
|

I november och oktober är det dags för inspelningarna av den nya filmatiseringen av Tage Danielssons klassiker om Karl Bertil Jonsson att ta vid. Hannes Holm står för regin och filmen kommer spelas in både i Göteborg och vid Bohus fästning, avslöjar teamet bakom filmen.

– Det är en sådan film som bestämmer själv att den vill bli gjord, säger Hannes Holm under Film i Västs presentation.

– För 20, 30 år sedan skulle jag aldrig drömma om att göra om en sådan institution som Karl Bertil Jonssons julafton, nu tycker jag den behöver göras igen för att fortsätta vara en klassiker.

ANNONS

LÄS MER:Josefin Neldén om att spela psykiskt sjuk mamma

Han berättar att han älskar familjefilm och att det var viktigt att få med Tage Danielssons själ i filmen.

– Det är också intressant, originalet utspelar sig i en tid där det är tiggare på gatan, vilket vi har än idag. Så det finns många kopplingar mellan då och nu, säger Hannes Holm.

”Utvandrarna” till Munkedal och Alingsås

Andra filmer som kommer spelas in i regionen under hösten är bland andra ”Eva och Adam – att vara eller inte vara ihop”, ungdomsfilmen ”Så jävla easy going” som bygger på Jenny Jägerfeldts bok, Tarik Salehs nya film ”Boy from heaven” samt ”Utvandrarna”.

LÄS MER:Josephine Bornebusch kan bli historisk på Kristallen

Nyfilmatiseringen av Vilhelm Mobergs klassiker kommer börja filmas om två veckor, och den största delen av inspelningarna äger rum i Munkedal och Alingsås. Huvudrollerna Karl-Oskar och Kristina spelas av Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård och även popstjärnan Tove Lo har fått en roll som Ulrika i Västergöhl, vilket GP tidigare rapporterat.

En film som redan är inspelad och har premiär i höst från Film i Väst är till exempel ”Rymdresan”, som bygger på Christer Fuglesangs böcker och där även Robert Gustafsson och Hedda Stiernstedt medverkar som skådespelare. Dessutom väntas familjefilmer om Sune och Nelly Rapp samt Peter Dalles film ”Tills solen går upp” gå upp på bio i höst.

ANNONS

Film i Väst meddelade också att inspelningarna av Ruben Östlunds film ”Triangle of sadness” är slutförda i Trollhättan och filmen fortsätter nu att spelas in utanför Sverige.

LÄS MER:Röda sten tar hjälp av internationellt kända curatorer

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS