Här är deltagarna i ”Sveriges värsta bilförare” 2022

Den 14 april återvänder ”Sveriges värsta bilförare” till TV4. Programmet där tio deltagarpar försöker undvika utnämningen sämst i landet på att köra bil. ”Sveriges värsta bilförare” har gått i olika omgångar, senast med den framlidne Adam Alsing som programledare. När serien nu återvänder är det i stället vännen Gry Forsell som håller ställningarna. Här är deltagarna som tävlar 2022.

ANNONS
|
Deltagarna i ”Sveriges värsta bilförare” 2022

Chantal, 24, och Patricia, 28, Stockholm

TV4:s beskrivning: Chantal och Patricia är kusinerna som avskydde varandra under hela uppväxten, men är i dag bästa kompisar. Chantal pluggar ekonomi på Stockholms universitet och driver ett klädföretag. Patricia har jobbat som bilförsäljare men vill starta eget inom rekrytering. Enligt Patricia är Chantal en usel bilförare och Chantals största utmaning blir att köra bil överhuvudtaget.
Deltagarna i ”Sveriges värsta bilförare” 2022

Jakob, 23, Kalmar och Simon, 27, Karlskrona

TV4:s beskrivning: Jakob och Simon lärde känna varandra för fem år sedan när de gjorde lumpen tillsammans. Jakob pluggar till sjökapten och vid sidan om driver han en framgångsrik entreprenadfirma samt är delägare i en klädesbutik. Simon jobbar som yrkesofficer i flottan. När det kommer till bilkörningen beskriver Jakob sig själv som impulsiv, energisk och med ett halvtaskigt konsekvenstänk.
Deltagarna i ”Sveriges värsta bilförare” 2022

Ulf, 78, Nacka och Gun-Britt, 71, Stavsnäs

TV4:s beskrivning: Ulf och Gun-Britt, båda pensionärer, är vänner som lärt känna varandra genom en gemensam bekant. Med åren har Ulfs bilkörning förvärrats och Gun-Britt tycker att han är okoncentrerad när han kör bil. Gun-Britt pratar gärna när de är ute och åker, och då händer det att Ulf fokuserar mer på det än på bilkörningen.
Deltagarna i ”Sveriges värsta bilförare” 2022

Birgitta, 56, och Pirjo, 58, Upplands Väsby

TV4:s beskrivning: Birgitta är utbildad socionom och Pirjo är sjukpensionär och utbildad samtalsterapeut i kyrkan. De är bästa vänner och grannar. Birgittas största utmaning när det gäller bilkörning är att hon ibland svävar i väg i sina tankar och tappar fokus, hon har bland annat backat rakt in i ett träd.
Deltagarna i ”Sveriges värsta bilförare” 2022

Marcel, 21, och Lisanna, 29, Stockholm

TV4:s beskrivning: Marcel har jobbat med sociala medier sedan 2013. Han arbetar mot företag som behöver hjälp med digital marknadsföring. Lisanna är mammaledig men har precis börjat plugga till mäklare. De lärde känna varandra via Youtube. Marcel kör ofta med filhållare så han kan sminka sig samtidigt som han kör.
Deltagarna i ”Sveriges värsta bilförare” 2022

Emil, 21, och Oscar, 21, Klippan

TV4:s beskrivning: Emil och Oscar är vänner som känt varandra sen sjunde klass. Emil jobbar med charkprodukter och Oscar kör spolbil. Deras största intresse är deras bilar och mycket av umgänget handlar om just bilarna. Emil gillar inte när det är mycket trafik, att hålla koll på skyltar och att köra i storstan.
Deltagarna i ”Sveriges värsta bilförare” 2022

Iréne 82, Mariestad, och David, 22, Skene

TV4:s beskrivning: Iréne är pensionär och David pluggar till ekonom på Borås Högskola och jobbar extra i en butik. Iréne tror att hennes största utmaning blir att ”köra baklänges” och att fickparkera, då hon är rädd om de andra bilarna.
Deltagarna i ”Sveriges värsta bilförare” 2022

Lizzie, 22, och Kelly, 22, Malmö

TV4:s beskrivning: Tvillingpar från Malmö. Lizzie är nagelteknolog och Kelly studerar. Kelly är den våghalsige och Lizzie mer försiktig. Kellys största utmaning blir att behålla lugnet och vara fokuserad när Lizzie säger till. Lizzies största utmaning blir att hålla tyst.
Deltagarna i ”Sveriges värsta bilförare” 2022

Marie, 45, och Maria, 38, Smålandsstenar

TV4:s beskrivning: Marie och Maria är bästa vänner och har känt varandra i 15 år. De träffades genom sitt gemensamma hundintresse. Maria jobbar i dag som stödassistent på en dagligverksamhet och Marie jobbar som stödassistent på ett gruppboende. Marie är medveten om sina svagheter i trafiken. Hon blir stressad när hon kör i en större stad och har svårt att hålla reda på allt som händer runt omkring, med bilar som kör och folk som går.
Deltagarna i ”Sveriges värsta bilförare” 2022

Yahya, 20, och Ghassan, 46, Malmö

TV4:s beskrivning: Yahya pluggar skådespeleri och teater och hans största dröm är att bli skådespelare i Hollywood. Ghassan reparerar cyklar, renoverar möbler och kör biltransporter. Ghassan tycker att Yahya är jättedålig på att köra bil och att han kör alldeles för fort. Yahya tycker framför allt att det är jobbigt när det är för mycket trafik och människor, då blir han stressad.
ANNONS