Här är årets Stay Out West-klubbar

Liseberg, Musikens hus och Nefertiti. Det är några av de spelplatser som utgör Way Out Wests klubbdel Stay Out West i år.

ANNONS
|

Stay Out West, klubbprogrammet som tar vid när musiken i Slottsskogen tystnat, har hållit till på olika håll i stan genom åren. Innan pandemin ägde den största delen av klubbspelningarna rum på Bananpiren.

Nu står det klart vilka spelplatser som ska husera årets program. Det är hela sju stycken, och Bananpiren är inte en av dem. I stället får Way Out West-besökarna ta sig till scener som Pustervik, Nefertiti, Oceanen, Folkteatern och Musikens hus.

Dansbana och black box

Även Liseberg är tillbaka som spelställe. I år blir det på den anrika dansbanan Polketten man får chansen att se livemusik. Det blir också Stay Out Wests största scen.

ANNONS

En nykomling är Scandic Göteborg Central, där festivalens enda black box kommer finnas under namnet ”The grand container”.

”Hit går du för att dansa, inte för att stå still”, skriver festivalen i ett pressmeddelande.

Way Out West går av stapeln den 11 augusti och håller på till den 13 augusti. Nyligen blev det klart att Thåström ansluter som ett av dragplåstren. Sedan tidigare är akter som First Aid Kit, Nick Cave & The Bad Seeds, Burna Boy, Tame Impala, Yung Lean, Jamie xx, Tove Styrke och Daniela Rathana bokade.

LÄS MER:Thåström avslutar sommarens Way out West

LÄS MER:Folkteatern intar Way Out West

LÄS MER:Gardenfestivalen eller Way out West – vem vinner?

Till konsertsommaren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS