En scen från "Venom: let there be carnage”, en av årets sämsta filmer enligt tidningen Varietys filmkritiker.
En scen från "Venom: let there be carnage”, en av årets sämsta filmer enligt tidningen Varietys filmkritiker. Bild: Sony Pictures Entertainment via AP

Här är årets sämsta filmer – enligt amerikansk tidning

Vilken är årets sämsta film? Den amerikanska tidningen Variety har svaret.

ANNONS
|

December är en månad av årsbästalistor. Särskilt på kultursidorna, som årligen listar årets bästa böcker, filmer, musikalbum, föreställningar och konstupplevelser. Nu har den amerikanska tidningen Variety också tagit på sig att ranka de sämsta filmerna från 2021.

Det är filmkritikerna Owen Gleiberman och Peter Debruge som skrivit kort om de fem filmer från året som de tycker är minst bra.

Överst på Owen Gleibermans lista hittar vi bröderna Anthony och Joe Russos ”Cherry”, där Spider Man-skådisen Tom Holland spelar en krigsveteran som till följd av sin PTSD blir beroende av opiader och börjar råna banker. Filmen har visserligen 6,6 (av 10) på filmdatabasen Imdb, men Gleiberman menar att det inte finns ”ett ögonblick i denna saga av amerikansk härkomst som känns sant”.

ANNONS

Owen Gleibermans näst sämsta film från i år är ”Music” som är skriven och regisserad av den australiensiska artisten Sia. Enligt Gleiberman är filmen ”en känslokrasch” där Maddie Ziegler gestaltning av den autistiska Music är ”djupt problematiskt, eftersom det är tveksamt att någon från det autistiska samfundet skulle ha spelat henne som en sådan knasig änglalik solros”.

LÄS MER:"Clara Sola" leder årets Guldbaggenomineringar

Den sämsta filmen från 2021 enligt Peter Debruge är coviddramat ”Locked down” med bland andra Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor och Mindy Kaling i huvudrollerna. Filmkritikern menar att coronapandemin kan medföra intressanta utmaningar för filmskapare att jobba kring, men att det inte betyder att han vill ”se ett par som drabbats av lockdown förbereder sig för ett uppbrott, jag är ganska säker på att det inte kommer att hända”.

Andra filmer på listan är bland andra Marvel-filmen ”Venom: let there be carnage” och ”C’mon c’mon” med Joaquin Phoenix.

LÄS MER:Här är GP-recensenternas bästa album 2021

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS