Manusförfattaren Hans Ingemansson är död.
Manusförfattaren Hans Ingemansson är död. Bild: Pontus Lundahl/TT

Hans Ingemansson är död

Manusförfattaren och komikern Hans Ingemansson är död, uppger Aftonbladet. Han slog igenom som rockstjärna och blev sedan regissör och manusförfattare. Bland annat var han medskapare till serier som "Solsidan" och "Bonusfamiljen". Hans Ingemansson blev 54 år gammal.

ANNONS
|

Hans Ingemansson skrev manus till flera avsnitt av bland annat "Solsidan" och "Bonusfamiljen". Nu bekräftar anhöriga för Aftonbladet att komikern och manusförfattaren har dött.

Ingemansson slog igenom med bandet The Creeps, som hade sin storhetstid i början av 1990-talet och fick en dunderhit med låten "Ooh – I like it!". De gjorde även låten "Smash!" som var ledmotiv i tv-serien med samma namn, där Felix Herngren var en centralfigur.

Bytte karriär

Det var tillsammans med Felix Herngren som Hans Ingemansson bytte karriär och började med humor och manusförfattande. Ingemansson skrev bland annat manus åt Felix Herngrens sketcher med figuren Dan Bäckman.

ANNONS

Ingemansson har genom åren jobbat med många stora tv- och filmproduktioner, både som manusförfattare, regissör och inslagsproducent. Han har också gjort sig ett namn på den svenska ståupp-scenen.

Sörjer sin vän

Samarbetet med Felix Herngren löper som en röd tråd i Hans Ingemanssons yrkesliv. Bland annat har de gjort serierna "Solsidan" och "Bonusfamiljen" ihop. Tillsammans skrev de också manus till biosuccén "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".

På Instagram skriver Felix Herngren om sorgen efter sin vän och kollega: "Min käre, finaste Hasse. Så mycket hade aldrig blivit roligt om inte du varit med. 'Don't go away' som du sjöng i det första jag nånsin regisserade, och nu är det det enda som ekar i min skalle."

Hans Ingemansson blev 54 år gammal.

ANNONS