Hanna Ferm finalpeppar med full backning från familjen

Hanna Ferm får full backning av familjen när det är dags för Mellofinal i gigantiska Friends arena. Hela gänget kommer vara på plats.
– Att veta att mamma och familjen är i arenan betyder jättemycket, säger hon.

ANNONS
|

Storfavorit i deltävlingen i Malmö, vass utmanare i finalen i Solna. Hanna Ferm från Pixbo är redo för avgörandet av Melodifestivalen 2020.

– Nu har jag en trygghet i att jag vet hur numret blir i tv, så då kan jag fokusera på att förbättra detaljer. Annars vill jag bara njuta av att vara här och att det är så många härliga människor och duktiga artister på plats. Det är en härlig stämning, säger Hanna Ferm.

Stor uppslutning från Göteborg

Redan på fredagen åker familjen upp till Stockholm för att peppa Hanna.

– När det är så stor publik är det svårt att ta in alla som är här. Att veta att mamma och familjen är i arenan betyder jättemycket, även om jag inte kan se dem från scenen, säger Hanna Ferm,

ANNONS

Och med tanke på uppslutningen från Göteborg lär familjen dominera en hel sektion i Friends arena.

– Det är jag, Hannas pappa, lillebror Gustaf, farmor och farfar, farbror med fru och kusiner. Så vi är några stycken som åker upp och hejar, berättar mamma Eva Ferm.

Vem är mest nervös?

– Jag tror att det är jag. Det gäller allt som handlar om barnen och deras väl och ve. Man vill ju att de ska överleva i första hand men också leva gott och ha det bra. Musikbranschen känns ibland som en lurig varg som skulle kunna sluka ens barn.

Hur firar ni om Hanna skulle vinna på lördag?

– Vi blir superglada i hjärtat för Hannas skull om numret går bra. Det är en seger bara att få stå i final. Skulle hon kamma hem segern tror jag vi stannar lite längre på efterfesten än de 15 minuterna vi var där förra gången. Vi lär dricka champagnen oavsett. Det vet jag.

Hanna säger att det är tryggt att ha er i publiken, det måste vara gott att göra detta tillsammans som familj?

– Hon gör ju det mesta helt själv med allt vad det innebär. Vi hjälper till med annat runtomkring som kan vara svårt när man reser omkring som hon gör. Att vara med på finalen blir lite som att vi alla är med till slutet och äter glassbomben tillsammans!

ANNONS

Vad står det i det sista messet du skickar till Hanna innan hon ska upp på scenen?

"Sjung med hjärtat, njut och ha kul nu!"

LÄS MER:Mellostjärnan Hanna Ferm tillbaka på Hisingen – där allt började

LÄS MER:Det är upp till Hanna Ferm om hon vill bli vår nya schlagerdiva

ANNONS