Musikvideon till ”Alla drömmar är uppfyllda” är regisserad av Filip Nilsson och visar Håkan Hellström dansa och ha trumbattle med en näsapa på ett tomt Ullevi.
Musikvideon till ”Alla drömmar är uppfyllda” är regisserad av Filip Nilsson och visar Håkan Hellström dansa och ha trumbattle med en näsapa på ett tomt Ullevi. Bild: Pressbild

Håkan Hellström kan vinna internationellt musikpris

Musikvideon till ”Alla drömmar är uppfyllda” har nominerats till bästa internationella rockvideo. Håkan Hellström tävlar nu med både The Strokes och Leonard Cohen om priset.

ANNONS
|

Musikvideon till Håkan Hellströms ”Alla drömmar är uppfyllda” har blivit nominerad till bästa internationella rockvideo av brittiska UK Music Video Award.

De andra nominerade i samma kategori är ”Bad decisions” och ”Ode to the mets” av The Strokes, ”Good luck” av Broken Bells, ”Obsession” av Joywave och ”The Hills” av Leonard Cohen.

– Otroligt glad för att denna video som framförs på ett språk som ingen förstår når en internationell publik, säger regissören Filip Nilsson i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Recension: Håkan Hellström - Rampljus 2

UK Music Video Award är en tävling som startade 2008 i Storbritannien för att hylla de bästa musikvideorna från det gångna året.

ANNONS

Tävlingen har sex kategorier – ”Bästa popvideo”, ”Bästa r&b/soul-video”, ”Bästa dance/electronic-video”, ”Bästa rockvideo”, ”Bästa alternativ-video” och ”Bästa hiphop/grime/rap-video”. Varje kategori har sedan tre underavdelningar: Storbritannien, internationell och nykomling.

Musikvideon till ”Alla drömmar är uppfyllda” är regisserad av Filip Nilsson och visar Håkan Hellström dansa och ha trumbattle med en näsapa på ett tomt Ullevi.

LÄS MER:Mikael Persbrandt gästspelar på Håkan Hellströms nya platta

Slutet på musikvideon där man bakom scenerna får se hur Håkan Hellström med dioder över kroppen utför näsapans rörelser är däremot inspelad på Goodbye Kansas Studios i Stockholm.

"Jag repeterade med Håkan och näsapan i närmare två månader på varsitt håll”, berättade Filip Nilsson i ett pressmeddelande från maj i år.

”Att jag sen lyckades fånga Håkan i sin räkmatador-kostym och näsapan tillsammans på film en kall natt på ett tomt på Ullevi var en overklig upplevelse.”

LÄS MER:Recension: Håkan Hellström - Rampljus

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS