Här är internets mest överanvända ord

På internet kan ett slanguttryck slå igenom stort på kort tid, men lika snabbt kan det försvinna. Modemagasinet Vogue har listat de mest överanvända orden på internet 2016.

ANNONS
|

Minns du när alla helt plötsligt använde ordet "Squad" vid varje konversation? För den som missat är det ett uttryck för "gäng" eller "kompisgäng". Ett annat exempel är frasen "Netflix and chill" som syftar på som det låter; att kolla på Netflix och chilla med någon.

Nu har modemagasinet Vogue listat de mest överanvända orden på internet under 2016. Listan är skriven ur en amerikansk kontext, men i princip alla orden används också av svenskar i sociala medier. Både som ett uttryck i svenska meningar eller med amerikanska fraser.

Vill skrota "Slay"

En som haft stor påverkan på vårat internetskrivande detta år är ingen mindre än Beyoncé. Med succéalbumet Lemonade och en enormt uppmärksammad världsturné har ingen missat Queen B. Men Vogue tycker det är dags att skrota ordet "Slay". Ett ord som betyder att vara framgångsrik eller bäst på något och som ofta används när man snackar om Queen B.

ANNONS

LÄS MER:Nu står Beyoncé stark

LÄS MER:Beyoncé visar en annan sida av Queen B

Om du har missat alla eller några ord på denna listan kan det vara en lärorik upplevelse. Men enligt Vogue är de alltså redan ute. Så dags att gå ut på internet och leta upp 2017 års internetslang.

Se hela listan i bildspelet ovan med en beskrivning av alla orden.

ANNONS