GP ordnar stödkonsert för Ukraina och Rädda Barnen

GP och Göteborg & Co anordnar i samarbete på Stora teatern en konsert den 30 mars till stöd för Ukraina och Rädda Barnen. På scen finns bland andra Moonica Mac, Stefan Andersson, Arvingarna samt musiker och artister från Håkan Hellström-musikalen ”Kärlek skonar ingen”.

ANNONS
|

Rysslands krig i Ukraina har drivit miljoner människor på flykt i Europa. Barnen tillhör som alltid i krig de värst drabbade.

Nu anordnar Göteborg-Posten och Göteborg & Co en konsert på Stora teatern den 30 mars till stöd för Rädda Barnens arbete för att hjälpa de utsatta barnen. Biljetter säljs via Storans hemsida från och med onsdag 23 mars klockan 12, men konserten spelas också in och kan ses på gp.se från och med den 1 april.

Stora teatern ställer alltså upp med biljetthanteringen, sin vackra lokal, men även med personal i form av exempelvis publikvärdar. Allt för att att kvällen ska bli så bra som möjligt och för att de pengar som kommer in ska gå till de behövande.

ANNONS

Biljettintäkterna går förstås till insamlingen, dit det även går bra att swisha sitt bidrag, vare sig om man är på plats på Storan eller sitter hemma och tittar.

– Situationen i Ukraina är akut. Rädda Barnen hjälper barn och familjer både i Ukraina, längs den ukrainska gränsen och i Sverige. Vi finns på plats längs hela vägen med olika insatser. Därför är vi glada över Göteborgs-Postens insamlingsinitiativ som kommer göra stor skillnad för dessa barn, säger generalsekreterare Helena Thybell.

Moonica Mac och Arvingarna medverkar

På scen finns bland andra Moonica Mac, som fick ett genombrott i samband men den senaste säsongen av ”Så mycket bättre”. Där hade hon sällskap av Casper Janebrink vars Arvingarna också ansluter på Storan.

Rädda Barnen hjälper barn och familjer både i Ukraina, längs den ukrainska gränsen och i Sverige. Vi finns på plats längs hela vägen med olika insatser.

På scen finns även Stefan Andersson som spelar musik från sin föreställning ”Flygblad över Berlin” som handlar om Andra världskriget, men vars texter nu fått en ny aktualitet.

– Jag stod på scen med föreställningen dagen efter att Ryssland gick in i Ukraina och slogs av att texterna jag sjöng tyvärr var smärtsamt applicerbara på det som händer just nu, säger Stefan Andersson.

Dessutom kommer Brunnsbo musikklasser och inte minst Kristina Issa och hennes kollegor från ensemblen i Göteborgsoperans musikal ”Kärlek skonar ingen”.

– Det är en mycket fin uppställning medverkande. Musikaliskt blir det brett, folkligt och högklassigt. Och engagemanget hos de här artisterna kommer garanterat märkas av på scen, säger Johan Lindqvist, projektledare för GP Scen, Göteborgs-Postens satsning på strömmade konserter som pågått de senaste två åren i samarbete med Göteborg & Co.

ANNONS

– Det är fantastiskt att dessa artister med så kort varsel ställer upp till förmån för Rädda Barnen och Ukrainas folk. Konserten är också ett fint exempel där aktörer i Göteborg snabbt går samman för en god sak, menar Fredrik Sandsten och Anna Axvi från Göteborg & Co.

GP:s Ukraina-journalistik får plats

Kvällen på Storan kommer inte ”enbart” innehålla musik, där finns också representanter för hjälporganisationen Rädda Barnen samt GP:s rutinerade utrikesreporter Jan Höglund som var på plats i Ukraina när kriget kom.

– GP har haft och fortsätter ha en omfattande bevakning av kriget och dess konsekvenser. Jan Höglund och fotograf Stefan Berg åkte till Ukraina i ett tidigt skede och lämnade starka rapporter. Vi som arrangerar kvällen på Storan vill berätta om kriget och tragedierna det för med dig, samtidigt som musiken ska kunna bidra till att skapa en känsla av hopp inför framtiden, säger Johan Lindqvist.

För de som vill veta mer om Rädda Barnens arbete och höra Jan Höglund berätta om sina upplevelser från Ukraina och från gränsen mot Polen finns möjligheten att stanna kvar för ett panelsamtal efter själva konserten.

Göteborg för Ukraina

När: 30 mars, samt från 1 april på gp.se.

Var: Stora Teatern, Göteborg.

Medverkande: Moonica Mac, Arvingarna, Stefan Andersson. Artister och musiker från musikalen Kärlek skonar ingen på Göteborgsoperan, Kristina Issa, Brunnsbo musikklasser, Jan Höglund.

Programledare: Michaela Karlén

Biljetter: Kostar 200 kronor och säljs via Stora Teatern från och med onsdag 23 mars kl. 12.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS