GP direktsänder unik stödgala från Pustervik

Det är tyst på Göteborgs konsertscener. På lördag sker ett undantag när Pustervik och GP arrangerar en unik gala med bland andra Sarah Klang och Graveyard på scen.

ANNONS
|

Det lokala musiklivet i Göteborg är satt under hård press av det nya coronaviruset och de begränsningar som råder för offentliga sammankomster. Många musiker, artister och arrangörer har vittnat om krisen är akut.

– Efter maj är det slut, då går vi i konkurs, har Pusterviks vd:n Daniel Levin tidigare sagt i GP efter att i ett uppmärksammat Facebook-inlägg redovisat det svåra läget för verksamheten.

I skrivande stund kan ingen svara på när myndigheter och beslutsfattare väljer att lätta på restriktionerna. För GP:s kulturredaktionen innebär det också att det blir stumt i spalterna. Konsertrecensioner är en viktig del av musikbevakningen.

ANNONS

"Självklart att agera"

– Vi är ute på en handfull spelningar i veckan. Normalt sett är utbudet i Göteborg fantastiskt stort och inspirerande. Man inser hur bortskämda vi normalt är med livemusik, konstaterar GP:s musikredaktör Johan Lindqvist som är en av dem som tagit initiativet till lördagens gala.

– Jag vill ha musiken, och inte minst Pustervik, kvar även efter att den här svåra tiden är över och vi förhoppningsvis kan ses därute på klubbarna och konserthusen igen. GP ska göra skillnad i Göteborg, och då känns det självklart att agera. Det här blir en manifestation för Pustervik och för musiken i Göteborg, säger han och konstaterar:

– Dessutom är det roligt att det händer något kul nu när så mycket är jobbigt. Musik kan bryta isolationen.

– Vi är otroligt glada över allt stöd vi på Pustervik har fått från såväl gäster som artister och musiker den senaste tiden. Läget är fortfarande väldigt tufft. Men att ändå kunna ha en konsert på Pustervik igen, med så fantastiska akter som vi kommer ha på lördag, får oss alla att orka kämpa vidare. Det blir en kväll som manifesterar varför vi finns till, menar Daniel Levin.

Genomförs utan publik

Ulf Niklasson, administrativ redaktionschef på GP, är glad över att kunna göra den här satsningen i samarbete med Pustervik.

ANNONS

– GP har aldrig sänt så mycket liveidrott som det senaste året och vi kommer göra ännu mer. Nu går vidare genom att ta kliv in det lokala kultur- och nöjeslivet vilket är både fantastiskt roligt och helt rätt.

– Konserten på lördag har ett väldigt gott syfte och jag är väldigt glad och stolt att GP kan vara en del av det, säger Ulf Niklasson vidare.

Galan på Pustervik kommer genomföras utan publik. Endast artister, musiker och de som jobbar med produktion och sändning kommer finnas i lokalen.

Galan kommer däremot att vara öppen för alla besökare på gp.se. Det krävs ingen prenumeration eller inloggning. Dock finns en möjlighet att ge ett bidrag till förmån för Pustervik.

Fakta: Gala på Pustervik

När: Lördagen den 4 april

Var: På Pustervik i Göteborg. Dock utan publik. Galan visas istället på Göteborgs-Postens digitala kanaler.

Artister: Sarah Klang, Graveyard, Daniel Norgren, Slowgold och Virginia & The Flood, fler namn tillkommer

ANNONS