Johan Gry, Mattias Nordkvist och Adam Lundgren.
Johan Gry, Mattias Nordkvist och Adam Lundgren. Bild: GP/TT

Göteborgsskådespelarna stöttar 6-åriga Elmer

Mattias Nordkvist, Jakob Eklund, Johan Gry och Adam Lundgren hyllar nu alla 6-åriga Elmer som vill ha My little pony byxor på sig.

ANNONS
|

Både SVT och Aftonbladet har berättat om Elmer och hans byxor. Allt började med när Elmer började sexårsklass i höstas. Plötsligt ville han inte längre ha på sig sina favoritbyxor med My little pony-mönster, eftersom de andra barnen skrattade åt honom.

LÄS MER:Komedi varvas med tragedi på Stadsteatern

Skådespelaren Mattias Nordkvist, som i höst står på scenen i Kung Lear på Göteborgs stadsteater och syns i Vår tid är nu på SVT, reagerade starkt när han fick höra om killen som blev retad för sina byxor.

Nu har han gjort ett Facebook-video där han stöttar Elmer och hans val av kläder.

"Till alla unga och gamla män. Låt oss alla vara dom vi vill, i vad vi vill. Låt oss alla plocka fram vår egen inre My little pony byxa och vara stolta!", skriver han.

ANNONS

Dessutom har han bett sina kompisar, många av dem verksamma på Göteborgs stadsteater, andra kollegor från Vår tid är nu, att skicka en hälsning till Elmer.

– Jag hoppas att du även i framtiden har på dig det du trivs i, säger han i videon.

Jakob Eklund säger att han tycker att det låter "otroligt snyggt med My little pony-byxor", Adam Lundgren säger "mår du bra av byxorna ska du ha dem, det viktiga är vad du tycker, jag hejar på dig" och Johan Gry säger att Elmer är "modig och bra som står för precis det du vill ha på dig".

LÄS MER:"Helheten gör succén för Vår tid är nu"

I Facebook-upplägget berättar Mattias Nordkvist att Elmer blev glad för videon: "hans moster ska sy upp ett par my little pony byxor till mig. Lyxigt!"

LÄS MER: "Detta är bland det roligaste jag gjort"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS