Göteborgs stadsteater drabbades i samma it-attack som Filmstaden och Stadium.
Göteborgs stadsteater drabbades i samma it-attack som Filmstaden och Stadium. Bild: Pernilla Löfgren

Göteborgs stadsteater om it-attacken: ”Vi har fått positiva besked”

Natten mellan fredag och lördag blev flera företag drabbade av en hackerattack, bland annat Filmstaden, Rusta och Stadium. Även Göteborgs stadsteater påverkades av attacken och teaterns hemsida ligger fortfarande nere.
– Vi har fått lite positiva besked om att det är på gång, men kan inte säga när, berättar Ann Waldeborn, pressansvarig på Stadsteatern.

ANNONS

Sedan i lördags har flera företag och offentliga verksamheter haft stora it-problem. Det efter en hackerattack mot leverantören Tietoevry. Bland de drabbade återfinns Göteborgs stadsteater vars hemsida har legat nere i snart en vecka. Trots det har de klarat sig relativt väl, menar Ann Waldeborn.

– Vi har ändå haft tur, om man jämför med Filmstaden. Vi har ett annat biljettsystem så vi kan länka in publiken direkt dit och sälja biljetter.

Ring, mejla eller besök för att boka biljetter

Besökare kan alltså ringa, mejla eller besöka biljettkassan för att boka biljetter. Lite stökigt är det ändå medger Waldeborn, framför allt att få ut information om föreställningarna. För tillfället jobbar teatern med extra matiga nyhetsbrev och inlägg i sociala medier.

ANNONS

Frågan som alla ställer sig är förstås när problemen kan vara över. Men där är informationen knapphändig, även om det har börjat peka i rätt riktning.

– Vi har fått lite positiva besked om att det är på gång, men kan inte säga när, berättar Ann Waldeborn

LÄS MER:Fortsatta problem för biopubliken

LÄS MER:Stora biljett- och snacksproblem på Filmstaden

LÄS MER:Biografer trycker biljetter efter hackerattack

LÄS MER:Efter lösenordsläckan: Så ska du göra

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS