På gräsmattan nedanför Björngårdsvillan kan du se utomhusbio i september
På gräsmattan nedanför Björngårdsvillan kan du se utomhusbio i september Bild: Adam Ihse/TT

Göteborgs filmfestival anordnar utomhusbio i Slottsskogen

Norska publikfavoriten ”Världens värsta människa” visas i Slottsskogen när Göteborgs filmfestival bjuder in till gratis filmvisning.
– Det känns helt perfekt att visa den under sommarhimlen i Slottsskogen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborgs filmfestival.

ANNONS
|

Den andra september arrangerar Göteborgs filmfestival ett ”open air” event där den som vill kan komma och njuta av bio i utomhus miljö. I år är platsen för eventet Slottsskogen.

– Vi har arrangerat flera gånger tidigare. Bland annat på Götaplatsen förra året och innan dess gjorde vi det i mindre skala under Kulturkalaset, säger Jonas Holmberg.

Enligt Göteborgs filmfestival är visionen med open air att vara inkluderande och välkomnande och fungera som introduktion till kulturupplevelser för nya besökare såväl som en oförglömlig filmhändelse för inbitna cineaster.

Förutom filmvisningen kommer årets event även bjuda på musik med en DJ som kommer att vara på plats från klockan 19. Filmen visas sedan klockan 21.

ANNONS

– Världens värsta människa är en av de där sällsynta filmerna som man blir kär i direkt och sedan aldrig glömmer. Det är ett oemotståndligt triangeldrama om livsval, konst och att vara förälskad i sommarnatten, säger Holmberg.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här

ANNONS