Göteborg jazz festival växer på Tredje långgatan i sommar

Göteborg jazz festival lockade storpublik till Tredje långgatan i somras. Nu växer man ytterligare med scener på Auktionsverket och Hotell Draken.

ANNONS
|

Göteborg jazz festival, med fokus på de mest klassiska stilarna, satsar stort 2024. Den 30 till 1 september blir det levande musik på Tredje långgatan med scener på ett antal krogar och gårdar.

– Det var en fantastisk stämning i somras. Massor med folk i alla åldrar. Det är otroligt roligt att få vara med och se hur musiken sprider glädje och inte minst när unga människor stannar till och diggar en sorts musik som de kanske aldrig hört förut, säger Ulf Caresten, från arrangerande i Göteborg jazz classic.

Ny scen på Auktionsverket

Nytt för i år är att man har ett samarbete med såväl Göteborgsfamiljen som Hotell Draken vilket innebär att festivalens största dragplåster kommer spela på Auktionsverket och att det blir barkonserter på hotellet vid Järntorget.

ANNONS

– Vi har lyckats få de allra bästa banden från både Europa och Sverige och är verkligen stolta över programmet, säger Bosse Johnson, ordförande i Göteborg jazz classic.

Bland de tillresta orkestrarna märks holländska Dutch swing college band, danska River jazz & blues band samt franska Mama shakers. Svenska stjärnor som Stockholm swing all stars samt Nanna Carling swingband kommer också.

Ett stort antal lokala musiker spelar. Bland dem Second line jazzband och Gentlemen and gangsters.

LÄS MER:Göteborgs festival för traditionell jazz intar Långgatorna

LÄS MER:Recension: Music Music Music, Unity Jazz, fredag

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS