Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"Game of thrones", vars sista säsong har premiär 2019, har chans att bli Emmygalans stora vinnare. 2016, då serien senast kunde nomineras till galans priser, tog de hem tolv statyetter. Arkivbild.

"Game of thrones" kan bli årets Emmysuccé

Slutet närmar sig för HBO:s succéserie "Game of thrones". Inför den stundande sista säsongen har serien chans att bli årets stora vinnare på den prestigefulla Emmygalan. Med sina 22 nomineringar toppar fantasyserien listan över de nominerade.

Förra året blev det inte en enda Emmystatyett för Khaleesi, hennes drakar eller någon annan i "Game of thrones"-familjen heller för den delen. Anledningen var dock inte mer dramatisk än att den sjunde säsongens sena premiärdatum gjorde att serien inte kvalificerade sig till galan.

Inför årets gala, som hålls natten mot tisdag, har serien chans att bland annat ta hem galans mest ärofulla pris som årets dramaserie. Dessutom är skådespelarna bakom de tre Lannister-syskonen, Lena Headey (Cersei), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime) och Peter Dinklage (Tyrion), alla nominerade i kategorierna för årets biroll.

2016 var serien, som bygger på George RR Martins "Sagan om is och eld", nominerad i hela 23 kategorier – och lämnade galan med tolv statyetter.

Årets bästa miniserie?

Satirprogrammet "Saturday night live" och science fiction-dramat "Westworld" är båda "Game of thrones" hack i häl med nomineringar i 21 kategorier.

En annan serie med chans på flera priser är "The assassination of Gianni Versace: American crime story". Serien har bland annat chans att vinna kategorin för bästa miniserie, där den ställs mot “The Alienist”, “Genius: Picasso”, “Godless” och "Patrick Melrose”. Dessutom kan Darren Criss prisas för sin huvudroll som seriemördaren Andrew Cunanan.

Hård kamp om priset

Trots att "Game of thrones" har tagit hem priset för bästa drama de senaste två åren som den har tävlat menar experter att den kan få hårt motstånd av förra årets vinnare, "The handmaid's tale". Den dystopiska serien som handlar om ett alternativt USA i en nära framtid där ett puritanskt diktatoriskt styre införts är också nominerad i priskategorier som årets kvinnliga skådespelare (Elisabeth Moss) och årets manliga respektive kvinnliga biroll i en dramaserie (Alexis Bledel, Ann Dowd, Yvonne Stahovski och Joseph Fiennes).

Med och slåss om priset för bästa dramaserie är också “This is us”, “The crown”, “The americans”, “Stranger things” och “Westworld”.

Årets Emmygala leds av "Saturday night lives" Colin Jost och Michael Che och hålls i Los Angeles den 17 september.