Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bruce Dickinson säger farväl till Ed Force One. Foto: Skärmdump.

Göteborg sista stoppet för Ed Force One

Iron Maidens sångare Bruce Dickinson har själv flugit runt bandet på turnén i planet Ed Force One. Men Göteborg var det sista målet för planet.

Iron Maidens flygplan Ed Force One gjorde sitt sista stopp för den här turnén när bandet landade i Göteborg på torsdagen. 

Planet ska göra en resa till, men då utan bandet. Färden går till Island, där man ska plocka upp 300 fotbollsfans och flyga dem direkt till Marseille i Frankrike. Där möter det isländska herrlandslaget Ungern i EM-gruppspelet på lördag.

 

Bruce Dickinson har älskat flygplan sedan han var barn, och under sin paus från Iron Maiden på 90-talet passade han på att ta flygcertifikat. Det har kommit väl till pass under bandets turnéer. Både under de två senaste samt den nuvarande turnén har Dickinson själv flugit bandet, deras team och all utrustning till deras spelplatser runtom i världen.

Det första planet döptes till Ed Force One, efter en omröstning på bandets hemsida. Till den här turnén har de bytt upp sig till en Boeing 747-400 jumbo jet. Även det här planet går under namnet Ed Force One, och har utsmyckats med bandets maskot Eddie.