Förväntansfullt inför Mia Skäringer på Scandinavium

Inte bara en utan tre utsålda kvällar med Mia Skäringer i Scandinavium väntar i helgen. Utanför Scandinavium byggs stämningen upp bland trogna fans och nyfrälsta.

ANNONS
|

Mia Skäringer är tillbaka. Turnén ”Avig Maria – No more fucks to give” är inne på sin tredje vända runt Sverige, men publiken har inte tröttnat. Tvärtom. Sex utsålda Scandinavium vittnar om ett brinnande intresse för humordrottningen. Lördagskvällens show är först ut och publiken är förväntansfull. Mathilda Liljedahl är en av dem.

– Jag älskar Mia Skäringer, säger hon. Hon är så inspirerande.

Biljetten fick hon i julklapp från pojkvännen David Southwells som också är den som fick följa med i kväll. Det var inte lätt att få tag på platser till showen.

– Det var ju rätt slutsålt överallt, så därför fick det bli november i år. Det är ju rätt långt från jul, säger han.

ANNONS

Är det någon som verkar vara värd den långa väntan är det Mia Skäringer. En annan som också fick biljetten i julklapp och ser fram emot kvällen är Susanne Lindahl Hjerpe. Hon svarar snabbt på frågan om vad som är bäst med Mia Skäringer.

– Allt, säger hon.

Både Susanne Lindahl Hjerpe och dottern Julia Nilsson lyssnar aktivt på Mia Skäringers podd, Skäringer & Mannheimer, som hon gör tillsammans med komikern Anna Mannheimer. I kväll är det första gången de ska se henne live. De ser båda fram emot en roligt kväll med många skratt.

– Mia Skäringer är så öppen, hon säger det som alla tänker. Det är hög igenkänningsfaktor, säger Julia Nilsson.

En feministisk humorshow

Humorshowen, som redan tog både kritiker och publik med storm under turnén 2018, handlar om att äga sig själv och vara kvinna på sina egna villkor. I en blandning av humor och feminism har Mia Skäringer skapat ett succékoncept. Förutom att bjuda på sina kända karaktärer som Tabita och Gulletussan så kryddas föreställningen av musik med kapellmästare Stefan Sporsén.

I kön utanför Scandinavium väntar Susanne Bard och Tove Bard. De har rest från Alingsås för att se Mia Skäringer för första gången och är helt överens om vad som är det absolut bästa med henne.

ANNONS

– Hon får en att fatta vad som känns fel med de situationer där man som kvinna får en pik. Att det är fel. Hon får en att öppna ögonen och acceptera sig själv, säger Susanne Bard.

Dottern Tove håller med och menar att Mia Skäringer blir som en motvikt.

– I stället för att man ska ta allt på så sjukt allvar så lättar hon upp stämningen genom sin syn på saken, säger Tove Bard.

Tidigare i höstas fick Mia Skäringer ställa in föreställningar på grund av en lunginflammation, men nu är hon frisk och på plats där hon hör hemma. I Göteborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS