Pernilla Wahlgren och Per Andersson i årets julkalender "Panik i tomteverkstan".
Pernilla Wahlgren och Per Andersson i årets julkalender "Panik i tomteverkstan". Bild: Janerik Henriksson/TT

Föräldrar rasar mot Julkalendern

Första avsnittet av SVT:s julkalender har fått föräldrar att rasa i sociala medier. De menar att årets kalender kan få barnen att tvivla på att tomten finns.

ANNONS

I premiäravsnittet av "Panik i tomteverkstan" har Tomtefar (Per Andersson) en livskris eftersom allt färre barn tror på den riktige tomten. Han pratar om att nästan alla föräldrar klär ut sig till honom på julafton.

LÄS MER:SVT:s julkalender: "En vidbränd pyttipanna"

Detta har fått föräldrar att reagera och på SVT:s Facebook-sida finns flera inlägg som handlar om att barnen kan börja ställa obekväma frågor om tomtens existens.

"Tur att min äldsta inte tror på tomten när ni börjar med att rätt ut säga att barnens föräldrar klär ut sig med lösskägg och kudde på magen, vilket många barn inte ens har tänkt på... tills nu när ni sa det...", skriver en tittare.

ANNONS

"Min son är två år och har hittills bara talat med ett par ord. Idag kom hans första mening efter att ha sett första avsnittet. Finns inte tomten? Väldigt tråkig start på årets julfirande. Jag visste inte vad jag skulle svara honom.", skriver en annan.

Andra är positiva

SVT svarar bland annat att "... paniken i tomteverkstan kommer att byggas upp till en början. MEN det karaktärerna kommer kämpa för är att övertyga alla om att Tomten finns."

Samtidigt är många tittare positiva till årets kalender.

"Äntligen en julkalender med mycket jul-känsla och glimten i ögat!", skriver någon.

"Jag ser bara en underbar julkalender som har bra skådespelare.", skriver en annan.

LÄS MER:Pernilla Wahlgren spelar Tomtemor i SVT:s julkalender

.

ANNONS