First Aid Kit tokhyllas

ANNONS
|

Det var kanske inte så överraskande, syskonen Klara och Johanna Söderberg från Svedmyra är ju kritikerfavoriter sedan länge, men att deras nya album Stay gold skulle hyllas så till den milda grad såg nog ingen komma. Allra minst systrarna själva.

- Bara för att vi gillar det betyder det inte att vi inte har tänkt fel, som storasyster Johanna Söderberg sade till tidningen Studio inför skivsläppet.

Hon hade inte behövt oroa sig.

"Mer än något annat är Stay gold en manifestation för en stämsång och två röster som just nu saknar motstycke i svensk musik", skriver Aftonbladets Markus Larsson och delar ut fem plus.

ANNONS

"Frågan är om någon i Sverige gör vackrare musik än First Aid Kit just nu" undrar Helsingborgs Dagblad och sätter fem utropstecken.

"First Aid Kit är unika, och att få följa deras utveckling är en musikalisk ynnest en människa inte får chansen att uppleva många gånger under sin livstid", skriver Nöjesguiden och visar sin gladaste gubbe, vilket är detsamma som toppbetyg.

"Varenda spår på Stay Gold är ett litet musikaliskt mästerverk", konstaterar sajten Rockfoto och ger betyget 10 av 10.

"First Aid Kit håller benhårt fast vid sitt framgångskoncept. Och de gör det bra. Riktigt bra" skriver TT:s Mikael Forsell. "Med febriga stråkar, ett sällsynt flytande plock, sång som överraskar både rytmiskt och språkligt skickar de rysningar längs ryggmärgen", skriver Värmlands Folkblad. Båda delar ut betyget 4 av 5.

Även utomlands tycks bloggare och musikjournalister ha tagit till sig skivan. De som hunnit lyssna, vill säga.

"Inget låter som First Aid Kit", konstaterar den brittiska musiksajten Music OMH och ger plattan betyget 4,5 av 5.

"Stay Gold ramas in av sina bästa låtar men de som finns däremellan levererar tänkvärda reflektioner om att växa upp medan man turnerar", skriver The National Student.

ANNONS
ANNONS