Tom Hanks i rollen som Ove – här är första klippet

I januari kommer Tom Hanks Hollywood-version av den svenska succén ”En man som heter Ove”. Den amerikanska titeln blir ”A man called Otto”.

ANNONS
|

En surmulen och pensionerad änkling som saknar sin fru, förolämpar grannarna och håller efter hela kvarteret. Låter det bekant? Klart det gör. Alla känner vi en ”Ove”, inte bara vi svenskar. Fredrik Backmans debutroman från 2012 slog ner som en bomb i USA och låg länge, länge på New York Times bästsäljarlista.

Med Hannes Holms svenska långfilm som förebild kommer nu den amerikanska versionen, där Hollywoodstjärnan Tom Hanks gör Rolf Lassgårds huvudroll som Ove, fast här kallad Otto.

Det är Fredrik Backman som själv twittrar om det amerikanska filmprojektet. Han uppger att filmen är skriven av David Magee, regisserad av Marc Forster och baserad på Hannes Holms svenska film. ”Neda Backman är exekutiv producent och jag är hennes man” som succéförfattaren ödmjukt avslutar ett av sina många inlägg.

ANNONS

”A man called Otto” får både amerikansk och svensk biopremiär 13 januari.

LÄS MER:Stora förväntningar på amerikanska "Ove"

LÄS MER:"A man called Otto" säljs för rekordsumma

LÄS MER:"En man som heter Ove" blir "Otto"

LÄS MER:Marc Forster regisserar "En man som heter Ove"

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS