Scorseses maffiafilm rekorddyr i Cannes

I The Irishman förenas Al Pacino, med Robert De Niro och Harvey Keitel

ANNONS
|

Maffiadramat The irishman blir Scorsese första samarbete medAl Pacino på vita duken, om allt går som beräknat. Martin Scorseses kommande film köptes i Cannes sent på lördagskvällenav distributören STX Entertainment för hisnande 50 miljoner dollar, rapporterar filmsajten Indiewire.

Efter en rafflande förhandling snuvade de andra distributörer som Universal, Fox ochLionsgate på rätigheterna till den heta filmen, som lockat till sig stjärnor somRobert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci and Harvey Keitel.

Dramat bygger på Charles Brandts bok I Heard You Paint Houses, en lönnmördares bekännelser. Berättelsen har omarbetats till film av Steve Zaillian, som tidigare samarbetat med Scorsese i Gangs of New York och som vann en Oscar för manuset till Schindler's List.

ANNONS

De köpta rättigheterna tillThe Irishman är denabsolut största affären på Cannes filmfestival hittills i år, att jämföra med exempelvis Aaron Sorkins nya drama Molly´s game som STX betalade 9 miljoner dollar för.

Bolagetbildades så sent som för ett år sedan, och Scorseses nya film har allpotential att bli denmest högprofilerade film de kunnat erbjudahittills.

ANNONS