Robert Gustafsson repriserar Hundraåring

Inspelningen drar snart igång i Trollhättan

ANNONS
|

Nu får biosuccén Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann en uppföljare.

Än en gång bygger berättelsen på en idé av författaren Jonas Jonasson, här i sällskap av Hans Ingemansson, Felix Herngren och Måns Herngren. Och än en gång får publiken se folkkäre Robert Gustafsson i rollen som Allan Karlsson, som nu hunnit fylla 101 år.

Filmen Hundraettåringen som smet från notan och försvann regisseras av Felix och Måns Herngren, och för manus svarar Hans Ingemansson och Felix Herngren.

Inspelningen drar igång i Trollhättan den 23 maj.

- Jag är väldigt stolt över att min Allan fortsätter sin livsresa också på andra sidan hundra. Det är ett stort nöje att samarbeta med samma härliga filmgäng som förra gången, säger Jonas Jonasson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Uppföljaren tar vid där originalfilmen slutade, på Bali där "Hundraåringen" Allan Karlsson och hans vänner nu börjat bli rastlösa efter ett år i lyx. Men snart är det full fart igen medhämndlystna gangsters, ryska bekanta ochamerikanska CIA i hälarna.

Filmen, som fårett automatstöd på hela 11 miljoner av Svenska filminstitutet, är en samproduktion mellan FLX, Nice Drama, Buena Vista International Sweden, Film Väst, TV 4 och Nordsvensk Filmunderhållning.

Biopremiär blir det på juldagen, den 25 december .

ANNONS