Jason Derulo som Rum Tum Tugger. Bild: AP.
Jason Derulo som Rum Tum Tugger. Bild: AP. Bild: AP

Recensenterna tävlar i att lustmörda "Cats"

Det finns bra recensioner, dåliga recensioner – och så "Cats"-recensioner. Recensenterna slår knut på sig själva i lustmordsorgien av filmen som alla pratar om. Här är fem favoriter.

ANNONS
|
Bästa lustmorden på "Cats"
Bild: Universal Pictures

The Guardian

grade crossed
Peter Bradshaws recension
är ett litet mästerverk av bitska kommentarer. Därtill är det alltså en sågning på rim, inspirerad av originalet bakom både musikal och film: författaren T.S. Eliots dikter. I den strida strömmen av ordvitsar sticker rubrikens "purrfectly dreadful hairball of woe" ut. Bild: AP.
Bästa lustmorden på "Cats"

Rolling Stone

grade crossed
"En filmatiserad Broadwaymusikal hämtad direkt från soptunnan. Så kärnfullt slaktar Rolling Stones recensent Peter Travers "Cats"-filmen. Bild: AP.
Bästa lustmorden på "Cats"

The Hollywood Reporter

grade crossed
Recensenten David Rooney funderar i sin sågning på hur filmprojektet kunde tillåtas fortgå. Han jämför "Cats" med Sidney Lumets omtalat usla "The wiz" från 1978 och menar att "det är nästan ofattbart att filmen passerade alla inledande produktionsmöten utan att någon klok person stoppade det hela med ett 'Vänta nu, de där kattungarna är ju äckligt läskiga!'" Bild: AP.
Bästa lustmorden på "Cats"

The Telegraph

grade crossed
"En olycklig, alla tiders kat(t)astrof som ingen tar sig helskinnad ur". Så skriver Robey i The Telegraph om filmen. Betyget blev en osande nolla, något han inte delat ut på många år. Men så ska man veta att både bokförlagan och musikalen är närmast heliga i Storbritannien. Bild: AP.
Bästa lustmorden på "Cats"

Collider

grade crossed
Kanske är det ändå Matt Golder på Collider som mest träffande sätter ord på det obehagliga med hela filmen: "Regissören Tom Hooper måste ha instruerat skådespelarna i den här tomma historien att agera superkåta. Det ger tyvärr inte 'Cats' en rå, sexig stil så mycket som det gör allt otroligt obehagligt, som när Rum Tum Tugger häller mjölk i kattansikten ... 'Cats' känns hela tiden som om den är två sekunder från att förvandlas till en hårig orgie i en soptunna. Det är den känslan du måste stå ut med i nästan två timmar." Bild: AP.
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS