Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Star Wars-filmen The rise of Skywalker, som har svensk premiär 18 december kommer visas i Imax. Det är oklart om Göteborgs nya Imaxbio är klar till dess. Bild: Disney

Nu får Göteborg sin första Imax-bio

På måndag drar arbetet igång med att bygga Göteborgs första Imax-biograf. Det är salong 2 i Bergakungen som ska få jätteduk och laserprojektorer.

Imax är ett filmformat skapat av Imax corporation, som visar film på riktigt stora dukar med bättre upplösning än konventionella system. Det kräver dock att filmerna antingen är inspelade med Imax-teknik eller att filmen konverteras till Imax.

LÄS MER: SF Bio tvingas skrota sin klassiska logga

Den specialutrustade salongen ska stå klar "om några månader", skriver Filmstaden i ett pressmeddelande. Sedan tidigare har Filmstaden en Imax-biograf i Mall of Scandinavia i Solna. Sveriges första Imax-biograf är dock Cosmonova på Naturhistoriska. Den öppnade redan 1992.

– Imax tar bioupplevelsen till nya höjder så jag kan garantera att det är värt att vänta på, säger Helena Eklund, marknadsdirektör på Filmstaden, i pressmeddelandet.

Över 200 kronor per biljett

Salongen kommer att ha 214 platser och vara utrustad med stor välvd duk, laserprojektor samt 12 högtalare. Under ombyggnationen kommer övriga salonger på Bergakungen visa film som vanligt.

Vad det kommer att kosta att se en film i Imax-salongen framgår inte av pressmeddelandet, men det lär svida i plånboken för bioentusiasten. Troligen kommer biljettpriset landa en bit över 200 kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.