Jönssonligan gör comeback – igen

Ännu en film om Jönssonligan är på gång, rapporterar Moviezine. Nya skådespelare ska gestalta Sickan, Vanheden och Dynamit-Harry och filmen väntas få premiär julen 2024.

ANNONS
|

Så sent som 2020 fick ett nytt gäng ikläda sig rollerna i den kultförklarade tjuvligan. I ”Se upp för Jönssonligan” som Thomas Alfredson regisserade sågs Henrik Dorsin som den snillrike Sickan, Anders ”Ankan” Johansson som Vanheden, David Sundin som Dynamit-Harry och Hedda Stiernstedt som Doris.

Redan innan dess, 2015, gjordes den första rebooten av Jönssonligan-filmerna. ”Jönssonligan – den perfekta stöten” hade en mörkare inriktning än originalfilmerna, med bland andra Simon J. Berger, Torkel Petersson och Alexander Karim i rollerna.

Skådespelarna avslöjas på fredag

Nu är det dags för ytterligare en ny version, skriver Moviezine. Det blir den tredje rebooten och även den kommer ha nya skådespelare. Enligt filmsajten avslöjas vilka redan nu på fredag.

ANNONS

Originalkomedin ”Varning för Jönssonligan” gjorde succé när den kom 1981. Därefter gjordes ytterligare sex filmer om den kriminella ligan, de flesta med Gösta Ekman, Ulf Brunnberg och Björn Gustafson i huvudrollerna. Det kom också fyra spinoff-filmer om ”Lilla Jönssonligan” mellan 1996 och 2006.

Den nya filmen har premiär julen 2024.

Här nedan finns en kort teaser.

LÄS MER:Alla Jönssonligan-filmerna rankade från sämst till bäst

LÄS MER:Björn Gustafson fick årets Hedersbagge

LÄS MER:Recension: ”Lysande Jönssonligan – 40 år” – TV4

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS