Sagan står stilla utan Snövit

Recension: Ingen Snövit i sikte i The Huntsman: Winter´s war, tyvärr. Det är en stillastående, pladdrig och dålig film enligt GP:s recensent Mats Johnson.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS
|

Snow White and The Huntsman (2012) var en lyckad actionfilmversion av bröderna Grimms saga med en väl fungerande kemi mellan Kristen Stewart, som slagskämpen Snövit, och Charlize Theron som den ondskefulla drottningen Ravenna (det är hon som har ett tvångs­mässigt behov av att stå framför spegeln och fråga vem som vackrast i landet är).

Jämförelsevis är The Huntsman: Winter´s war stillastående, pladdrig och dålig.

En berättarröst förklarar att detta är en berättelse som vi aldrig har fått se på film tidigare. Sedan visar det sig att handlingen i Winter´s war påminner starkt om handlingen i den animerade Disneyfilmen Frost (2013).

ANNONS

Märkligt nog ingen Snövit i sikte. Eller för att travestera titeln på en kul komedi med Madonna och Rosanna Arquette från 1985: Snövit, var är du?

I filmen går Ravennas syster, spelad av Emily Blunt, från att vara godhjärtad till att bli den elaka isdrottningen Freja. Med hjälp av en barn- armé bygger Freja upp ett dystert och kylslaget rike.

Isdrottningens två duktigaste barnsoldater Eric och Sara spelas i vuxen ålder av Chris Hemsworth och Jessica Chastain. Hemsworth är småkul. Chastain går in för att imitera Jennifer Lawrence i Hunger Games-filmerna. Det blir snudd på parodiskt när Sara gång på gång spänner sin pilbåge, och aldrig missar målet.

Handlingen kretsar kring Ravennas spegel, som hamnat på villovägar.

Det vankas ett par okej fajtscener när Sara och Eric tar upp kampen mot Freja. Det borde sluta lyckligt för bågskytten Sara missar ju aldrig målet.

ANNONS