20 filmuppföljare som vi aldrig bad om

ANNONS
|

När en film drar in hundratals miljoner dollar och älskas av publiken så kan man förstå att filmbolaget börjar gnugga händer och prata om uppföljare.

Gudfadern 2, Terminator 2, Aliens, Rymdimperiet slår tillbaka. Där är några filmer som inte bara matchar sina föregångare, utan också tillför någonting nytt.

LÄS OCKSÅ:Här är sommarens storfilmer

Tyvärr så finns det gott om exempel på filmer där en uppföljare känns helt överflödig. Huvudkaraktären kanske dör, det finns inget mer att berätta eller så är filmen helt enkelt fulländad.

De senaste veckorna har filmfans fått motta två besked som antingen förfärat eller förgyllt deras tillvaro.

ANNONS

För en dryg vecka sedan avslöjade regissören Ridley Scott att han pratat med filmbolaget om att göra en uppföljare på filmen Gladiator från år 2000. Beskedet förvånade många då Russell Crowes huvudfigur Maximus dör i slutet.

LÄS OCKSÅ: De riskerade livet för en filmroll

Det verkar dock vara ett mindre problem.

– Jag vet hur jag kan få tillbaka honom. Jag har pratat med filmbolaget och de sa – 'Han är ju död'. Men det finns ett sätt att få tillbaka honom. Om det händer eller inte får vi se. Gladiator spelades in 2000 så Russell har förändrats en del. Han gör lite grejer nu men jag ska se om jag inte kan få hit honom", sade Ridley Scott till Entertainment Weekly.

Nyheten möttes av blandade reaktioner:

Och i förra veckan avslöjade Hollywood Reporter att det finns planer på att blåsa nytt liv i Matrix-serien. Enligt de första uppgifterna skulle det handla om en reboot, något som fick fansen att flippa ur.

LÄS OCKSÅ: Pinsamma tabben som förstör din favoritfilm

Manusförfattaren Zak Penn, som fått i uppgift att ta fram ett utkast,kom med lugnande besked:

Bioprogrammet för 2017 är full av uppföljare och reboots, däribland Ridley Scotts egna Prometheus som är en uppföljare till Prometheus från 2012 men också en slags prequel till Alien.

ANNONS

Bläddra i bildspelet ovan för att se några av de mest onödiga uppföljarna.

ANNONS