Trainwreck

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS
|

Med den ocensurerade stå upp-komikern Amy Schumer i huvudrollen och med samma Schumer som filmens manusförfattare är Trainwreck inget för moralens väktare.

Filmens första timme är en strid ström av könsord, svordomar, sexscener och droger. Huvudpersonen Amy (Schumer) dricker på tok för mycket sprit. Att filmen är kul beror helt och hållet på Schumers komiska begåvning. Hon har en klockren repliktajming och när det gäller giftiga så kallade oneliners är hon svårslagen, särskilt när hon använder sig av ett nollställt ansiktsuttryck.

Amy, som skriver i en halvsuspekt livsstilstidning, avverkar biffiga killar på löpande band. Hon är livrädd för ett fast förhållande, men så träffar hon den allmänt sympatiske läkaren Aaron (Bill Hader). Men det kan väl aldrig hålla?

ANNONS

Så mycket mer till handling har filmen inte att komma med. Regissören Judd Apatow hade med lätthet kunnat kapa trettio minuter av speltiden. Detta är som att se sex Inside Amy Schumer-tv-avsnitt på raken.

Ändå slår jag till med en trea i betyg. I Trainwreck finns en väldigt snygg hyllning till Woody Allens Annie Hall. Tilda Swinton är i toppform som bitsk, megabrittisk redaktionschef. Det visar sig att basketbollstjärnan LeBron James är rolig på riktigt. James spelar sig själv och han gör det med glimten i ögat.

ANNONS