Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Morgan Freeman och Lizzie Kaplan i Now You See Me 2

Snyggt iscensatt magishow

Recension: Stjärnspäckad popcornfilm

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Det finns magiker som trollar fram kaniner ur en hatt och så finns det mer spektakulärt lagda magiker som får jumbojetplan att försvinna spårslöst.

I den sistnämnda kategorin hamnar The Four Horsemen som, med hjälp av lite datoranimering, bjuder på flera snyggt iscensatta kupper i Now you see me 2, som i stor utsträckning utspelas i Macau, där James Bond brukar hålla till.

Samma koncept som i den första filmen. Avancerade trolleritrick. Sympatiska rollfigurer. Anmärkningsvärt bra skådisar, till exempel Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Morgan Freeman och, en smula oväntat, Daniel Radcliffe (alias Harry Potter) i skurkrollen.

I likhet med en gammal Jönssonliganfilm kretsar handlingen kring ett revolutionerande datorchip. Det vill, förstås, Horsmenkvartetten lägga vantarna på, men måste då lösa ett hårdbevakat rum, metalldetektorer och kroppsvisitering. Den scenen är med lätthet filmens bästa och mest eleganta.

Annars inte så mycket nytt utöver den snacksaliga magikern Lula, spelad av Lizzy Caplan. Till skillnad från de andra medlemmarna har hon inget tydligt expertområde, men hon är duktig på att lemlästa sig själv (på låtsas) och trolla fram duvor ur rockärmen.

Detta är en popcornfilm som inte lämnar några bestående intryck, men filmtiden går verkligen inte långsamt. Stundtals är Now you see me 2 riktigt kul.