Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

När kontorets julfest havererar

Paralleller går att dra mellan komedin och Jönssonligan.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Film

KOMEDI
OFFICE CHRISTMAS PARTY
Regi: Josh Gordon & Will Speck, USA, 2016 (105 min)
 

Office Christmas party inleds lovande och snudd på spirituellt med kul dialog i kulsprutetempo. De amerikanska komikerna Jason Bateman, T J Miller, Vanessa Bayer, megabegåvade Kate McKinnon (starkt lysande stjärna i Saturday Night Live) och en ovanligt inspirerad Jennifer Aniston har alla bra bett i replikerna.


Filmens upplägg är som följer: Den nyskilde Josh (Bateman), som är inte är direkt framåt av sig, är avdelningschef på ett hyfsat stort IT-företags kontor i Chicago. Koncernens högeffektiva och kopiöst elaka vd Carol (Aniston) är inte nöjd med kvartalsrapporten. Hon hotar med massuppsägningar om inte pengar börjar trilla in snabbt som ögat.
I likhet med Sickan i Jönssonligan har Josh en plan. Han har en teoretisk möjlighet att ro i hamn ett lukrativt avtal. För att förbättra oddsen tänker han ordna en julfest modell gigantisk och hysterisk.


Sedan drar själva partyt, som upptar ungefär en timme av filmens totala speltid, igång. Regissörsduon Josh Gordon och Will Speck (männen bakom Blades of glory, om någon till äventyrs minns den filmen) satsar helhjärtat på snusk, sprit, vulgoskämt, en hel del pruttande och slapstick.


Office Christmas party blir, egentligen helt i onödan, en ny Baksmällan, en filmserie som tvärdog med den erbarmliga Baksmällan del III.
Bra skådisar, dock, men i princip vem som helst klarar ju av att vara stupfull och tappa byxorna i en film.