I, Frankenstein

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS
|

Frankensteins monster är tillbaka och beväpnad med sina främsta vapen Noll Självdistans och Total Avsaknad Av Humor hamnar han mitt i den sedan urminnes tider pågående striden mellan demoner och gargoyler (typ sådana där arga figurer som sticker ut från gamla husfasader).

Dock kanske "tillbaka" inte är helt korrekt; sedan han för två hundra år sedan begravde sin skapare Dr Victor Frankenstein har monstret osaligt fortsatt vandra på denna jord. Han hamnar under tveksamt beskydd av en samling gargoyler ledda av drottning Leonore samtidigt som überdemonen prins Naberius planerar att ta över världsherraväldet med hjälp av en armé av återupplivade lik, men för detta behöver Naberius till varje pris lägga vantarna på Dr Frankensteins gamla "Så får du liv i en samling hopsydda likdelar"-manual.

ANNONS

Så följer ändlösa, dataanimerade strider i närmast kompakt mörker (som blir ännu dunklare med 3D-glasögon), men vad som ändå går utmärkt att skönja är manusets totala uselhet.

Den första filmen om Frankensteins monster var en knapp kvartslång stumfilm som J Searle Dawley regisserade för 104 år sedan. Se den istället – 1910 års monster är både roligare och mer pudelrockig.

ANNONS