Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Familjen Gucci kritiserar Hollywoodfilm med Lady Gaga

Adam Driver och Lady Gaga är i full färd med att porträttera det äkta paret Maurizio och Patrizia Gucci i Ridley Scotts nya film "The house of Gucci”. Nu kritiserar den verkliga familjen Gucci arbetet med filmen.

Lyxvarumärket Gucci grundades 1921 i Florens, Italien av Guccio Gucci och har sedan dess blivit en jätte på modemarknaden. 1995 mördades ett av Guccis barnbarnsbarn, Maurizio Gucci kallblodigt. Mordet, och den efterföljande rättegången är vad som står i fokus i berättelsen.

Offrets fru som han var gift med under 12 år, Patrizia Gucci, tidigare Patrizia Reggiani, dömdes sedermera för att ha lett en torped att dräpa ex-maken. Hon satt 16 år i fängelse. Nu menar hon att filmproduktionen inkräktar på familjens privatliv, enligt nyhetsbyrån AP.

Lady Gaga & Adam Driver

I rollerna som Maurizio Gucci och Patrizia Gucci syns stjärnorna Adam Driver och Lady Gaga. Bakom rodret står regissören Ridley Scott som bland annat gjort kultfilmerna ”Blade runner” och ”Thelma och Louise”.

Modehuset Gucci har valt att samarbeta med filmproduktionen, men sedan 1993 är inte längre Guccifamiljen knuten till märket. Och Patrizia Gucci kritiserar nu den enligt henne bristande kontakten mellan produktionen och familjen.

– Vi är genuint besvikna. Jag talar för hela familjens räkning. De stjäl en familjs identitet för egen vinning och för att öka Hollywoodsystemets inkomster. Vår familj har en identitet, och rätt till privatliv. Vi kan prata om allt, men det finns en gräns som inte får överträdas, säger hon till nyhetsbyrån AP.

Patrizia Gucci hävdar även att hon ska ha försökt komma i kontakt med regissören men utan framgång. Familjen ska också vara oroliga över att man anlitat Hollywood-skådespelare för att porträttera familjemedlemmar, utan att dessa liknar de verkliga personerna till utseendet. Familjen kommer att bestämma hur de eventuellt ska gå vidare efter att de sett filmen.

Andra stora skådespelare som kommer att medverkar i ”The house of Gucci” är bland annat Al Pacino, Jared Leto, Salma Hayek and Jeremy Irons. Filmen väntas ha premiär i november.

LÄS MER: Ridley Scott gör film om Gucci-mordet

LÄS MER: Här är de bästa romantiska komedierna – och de bästa romcom-paren

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.