Evighetslång startsträcka för mossig buddy-movie

Recension: Skämten om en stor kille och en liten kille är inte så roliga.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS
|

Central intelligence är en actionkomedi och så kallad buddy movie som känns väldigt gammal. Inte gammal på ett bra 48 timmar-sätt utan dammig, som en direkt till video-film från 1983.

Efter en förfärlig prolog drar själva filmen igång. Drar igång är vid närmare eftertanke för mycket sagt. Det är först efter en halvtimme då Amy Ryan (en utmärkt skådis) gör entré i rollen som stenhårda CIA-agenten Harris som det händer något i actionväg.

Kevin Hart spelar revisorn Calvin Joyner. Han spåddes en lysande framtid, men nu går hans karriär baklänges. Plötsligt blir Calvin kontaktad av Bob Stone (Dwayne Johnson, alias The Rock) som han inte träffat sedan high school. Det finns snabbt anleding att fundera på vad Stone har för jobb, men eftersom filmen heter Central intelligence kanske någon form av spion?

ANNONS

I filmen varvas action med tafatta humorförsök och sanslöst sentimentala scener. Regissören Rawson Marshall Thurber tycker det är helkul att muskelberget Johnson är jättestor medan Hart är liten. Stor kille, liten kille. Ha-ha!

Nej detta är verkligen ingen skratt- eller actionfest, men mot slutet förekommer en absurd och rolig diskussion om grävlingar. Jo, grävlingar.

Som förväntat får vi under eftertexterna se några misslyckade tagningar. Då får Hart visa prov på den komiska improvisationsförmåga som han de facto besitter. Det är faktiskt lite synd att Hart är låst av en dialog som inte håller måttet när filmen som sådan pågår.

ANNONS