Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Demokraten Anthony Weiner som ville bli borgmästare i New York, gjorde det till en vana att under valkampanjen skicka sex-sms och snuskbilder på sig själv till olika kvinnor

En pervers politiker som liknar Donald Trump

Dokumentär om demokraten Anthony Weiner som skickade sex-sms och snuskbilder på sig själv till en rad olika kvinnor.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Film

Dokumentär
Weiner
Regi: Josh Kriegman & Elyse Steinberg
USA, 2016 (96 min)
***

Amerikansk politik som en massmedial cirkus med drag av direktsänd såpopera får vi se i dokumentären Weiner.
2011 avslöjades det att demokraten Anthony Weiner skickat sex-sms och snuskbilder på sig själv till en rad olika kvinnor. Efter att först ha blånekat tvingades Weiner erkänna och därefter lämna sin plats i representanthuset.


Två år senare, och med fullt stöd från sin hustru Huma Abedin (som är kompis med Hillary Clinton), ställer Weiner upp i borgmästarvalet i New York. Han skämmer ut sig igen. Nya snuskbilder har skickats till nya kvinnor. USA:s talk show-värdar har fått något att snacka om i flera veckor framåt. Weiner blir hånad och utskälld från alla håll.


Osannolikt nog väljer han att fortsätta valkampanjen. Själv tycker Weiner att han inte gjort några fel. Ingen kritik biter på den här politikern. Allt bara rinner av honom. Det ligger nära till hands att jämföra med Donald Trump.


Josh Kriegman och Elyse Steinberg som gjort den här dokumentären visar hur nya sociala medier förändrat det politiska landskapet och hur politikernas privatliv numera granskas lika hårt som de politiska budskapen.


Något riktigt grepp om Anthony Weiner får regissörerna dock aldrig. Är han en pervers sexmissbrukare eller helt enkelt en självdestruktiv idiot? Vi får ingen klar bild. Filmens huvudperson är skicklig på att inte säga något om något. Weiner förblir ett mysterium.