Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dåliga mammor. Kristen Bell, Mila Kunis och Kathryn Hahn spelar trion som har fått nog av kakbak och mysiga föräldraträffar.

En amerikansk mammahyllning

Recension: Kathryn Hahn bjuder på vassa kommentarer

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Film

KOMEDI
BAD MOMS
Regi: Jon Lucas & Scott Moore, USA, 2016 (100 min

Det är Jon Lucas och Scott Moore, som skrev manuset till rekordgrabbiga supa skallen av sig-komedin Baksmällan (2009), som står bakom Bad moms. Som utger sig för att vara en djärv film om tre utarbetade morsor som tröttnat på kakbak och mysiga föräldraträffar för att i stället gå ut på krogen och dricka sprit. Jo, filmen innehåller ett par röjarscener, men i slutändan är Bad moms en lite sentimental, och väldigt amerikansk, hyllning till mammor i största allmänhet.
Handlingen är förlagd till Chicago. Det mesta kretsar kring medelklasskvinnan Amy, spelad av Mila Kunis. Amy har två barn som måste skjutsas till och från plugg och diverse fritidsaktiviteter. Dessutom har hon ett halvtidsjobb. Och som om detta inte vore nog: Det är Amy som handlar och lagar allt i matväg.
Inte direkt en extremtillvaro för en ung mamma, men det är meningen att vi skall häpna över Amys höga aktivitetsnivå.
Filmens främsta tillgång är begåvade komikern Kathryn Hahn (bioaktuell även i Captain Fantastic) i rollen som den halvcrazy Carla. Hahn har en finfin repliktajming och bjuder på flera vassa kommentarer (den vassaste handlar om Ike Turner). Bredvid Hahn framstår Kunis och Kristen Bell som två regelrätta tråkmånsar, men har å den andra sidan inte tilldelats några roliga repliker. Mats Johnson