Film inspelad i Västsverige kan vinna guldpalm i Cannes

Joachim Triers film ”Världens värsta människa” har tagits ut i huvudtävlan vid årets filmfestival i Cannes och har chans att vinna en Guldpalm – festivalens mest prestigefyllda pris. Den är delvis inspelad i Film i Västs Studio Fares i Trollhättan.
– Det är jättestort , säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst.

ANNONS
|

LÄS MER:"Bergman Island" tävlar i Cannes

”Världens värsta människa” är den sista filmen i Joachim Triers Oslo-trilogi. En dramakomedi producerad av Thomas Robsahm, Oslo Pictures, i samproduktion med Mattias Nohrborg, B-Reel Films, och Film i Väst.

Joachim Triers förra film Thelma (2017) samproducerades även den med Film i Väst och han har tidigare varit i huvudtävlan i Cannes med sin ”Louder Than Bombs” (2015).

– Vi väljer projekt som vi hoppas kan komma med i någon sektion i de stora festivalerna och det är roligt när det lyckas. Det känns fantastiskt, säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst.

Det finns många priser att vinna, men Kristin Börjeson hoppas självklart på The Palme d’Or (Guldpalmen). Trier är väldigt franskinspirerad i sitt arbete och enligt henne kan det vara en fördel.

ANNONS

– ”Världens värsta människa” är modern på ett sätt som gör den relevant. Den har alla delar för att en film ska bli bra, säger hon.

Ytterligare två filmer med koppling till Västsverige har tagit sig till Cannes. Eskil Vogts film ”De oskyldiga” och Valdimar Jóhannssons ”Lamm”, med Noomi Rapace i huvudroll, har blivit utvalda till sektionen Un Certain Regard. Båda filmerna är postproducerade i Västra Götaland.

LÄS MER:Jodie Foster får hedersguldpalm i Cannes

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS