Problemen började i samband med Phoebe Boswells utställning då konsthallen länkade till en bild av en bröstvårta.
Problemen började i samband med Phoebe Boswells utställning då konsthallen länkade till en bild av en bröstvårta. Bild: ADAM IHSE / EXPONERA

Facebook har stängt av Göteborgs Konsthall

Först fick de problem när de länkade till en bild av en kvinnlig bröstvårta. Sedan blev de nedstängda vid tio tillfällen utan motivering. Nu har Göteborgs Konsthalls Facebooksida blivit raderad.
– Vi känner oss maktlösa. Vi vill följa reglerna, men vi kan inte göra något mer, säger Malin Sandberg, kommunikatör på kulturförvaltningen.

ANNONS
|

Problemen för Göteborgs Konsthall började för ungefär två månader sedan, inför vernissagen av den pågående utställningen "Here" av Phoebe Boswell.

– Då länkade vi till vår hemsida där det finns en bild av en kvinnlig bröstvårta, säger Malin Sandberg.

Och då blev ni nedstängda?

– Ja, då var det tydligt att det var det de reagerade på. Då tog vi bort allt material som Facebook inte skulle tycka var förenligt med deras riktlinjer. Men sen dess har vi blivit nedstängda utan motivering. Två gånger i veckan och ett dygn i taget.

LÄS MER:Göteborgsförfattare stoppad av Facebook – ordet sex fanns i boktiteln

Malin Sandberg förklarar att de efter att ha blivit nedstängda har överklagat och varje gång har kontot kommit tillbaka. Utan motivering eller att något raderats. Men vid lunchtid under söndagen tog det hela ett nytt steg.

ANNONS

– Vi som administratörer på sidan fick ett meddelande att något vi har publicerat inte följer deras riktlinjer. Men vi fick inte veta vad. Så sidan är raderad nu och det går inte att överklaga.

För Göteborgs Konsthall är det ett stort problem att sidan har raderats menar Malin Sandberg. Hon förklarar att det är en av deras absolut viktigaste kommunikationsväg med besökare.

– Det är där vi når vår publik med våra utställningar, vernissager, evenemang och programpunkter. Det är också där vi har möjlighet att nå ut till sådana som inte redan följer.

Så vad gör ni nu?

– Vi kan inte göra någonting för det går inte att nå Facebook. Vi känner oss maktlösa. Vi kan inte göra något mer. Vi är helt i händerna på Facebook. Det är väldigt problematiskt på många sätt.

GP har varit i kontakt med Facebook och inväntar svar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS