Entombeds sångare Lars Göran Petrov är död

Metalbandet Entombeds sångare Lars Göran Petrov är död. Han gick bort i cancer 49 år gammal, skriver bandet på sin Facebook-sida.

ANNONS
|

”Vi är förkrossade över att meddela att vår älskade vän Lars Göran Petrov har lämnat oss. Han var (är!!) en otrolig vän, och en person som har berört så många människor. Han ändrade många liv med sin röst, sin musik, sin karaktär och unika personlighet. LG:s leende bär vi för evigt med oss i våra hjärtan”, skriver Entombed A.D på sin Facebooksida.

LÄS MER:Grisblod och inställda spelningar när black metal finner nya vägar

Lars Göran Petrov var med och grundade det svenska metalbandet Entombed 1989. Bandet var tidiga inom skandinavisk death metal. De har genomgått flera förändringar under åren, med byte av medlemmar och genrer. Bland andra Orvar Säfström och The Hellacopters sångare Nicke Andersson har varit medlemmar.

ANNONS

Lars Göran Petrov lämnade bandet en kort 1991, men återvände året efter. År 2014 gick Entombed skilda vägar och Petrov startade Entombed A.D, med några av de gamla medlemmarna.

I augusti 2020 berättade Petrov att han drabbats av obotlig gallvägscancer, och att läkarna ”gjorde vad de kunde för att kontrollera sjukdomen med kemoterapi.”

Via en gofundme-sida bidrog tusentals fans till sångarens sjukvårdskostnader. Flera utländska band delade med sig av insamlingen på sociala medier och uppmanade sina fans att hjälpa till, däribland det amerikanska hardcorebandet Converge. Sammanlagt fick de ihop över 666 000 kronor.

⁣⁣Lars Göran Petrov blev 49 år gammal.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS