Enorm skillnad i genres bland påskens konserter i Göteborg

Påskhelgens musikscen bjuder på ett brett spektrum av genres med något för alla smaker. Allt från epadunk, dödsmetal och singer/songwriter till kammarkör och symfoniker i Vasakyrkan. Här följer ett axplock ur helgens musikaliska påskägg.

ANNONS

Joshua Radin – 7/4 Skeppet

Den amerikanske singer/songwritern Joshua Radin återvänder till Sverige och Göteborg. Har du inte redan hört Radins ”I’d rather be with you” eller hans Yazoocover ”Only you”, har du säkerligen hört honom i något av alla 150 tv-program och serier hans musik spelats i. Tidigare har han spelat på större scener som Pustervik och Trädgår’n, men på långfredagen intar han i stället Skeppet. Här finns alltså chans till en ganska intim konsertupplevelse med en världsartist inom trubadurgenren.

Bob Chilcott: St John Passion – 7/4 Vasakyrkan

Den som suktar efter klassiskt kan bekvämt sjunka ner i Vasakyrkans kyrkbänk på fredag eftermiddag för ett Bachstycke i påsktider. St John Passion eller Johannespassionen är i grunden en musikalisk skildring av Jesu lidande. I Vasakyrkan framförs den i ett arrangemang av den brittiske kompositören Bob Chilcott, med solister, kammarkören Cantastoria, Vasa vokalensemble och delar av Göteborgs symfoniker.

ANNONS

Valter Nilsson – 7/4 Nefertiti

”Charmigt, ödmjukt, svettigt och med sväng som för tankarna tillbaka till en hungrig Bruce med e-street band i ryggen.” Så skriver Nefertiti om Valter Nilsson som intar jazzklubben under långfredagens kväll. Den Göteborgsbaserade soul/folkartisten har två album i bagaget och är i vår aktuell med flera singlar inför kommande album – det första på svenska. En av hans låtar hördes i tv-serien ”Maskineriet” på Viaplay förra våren.

Cannibal corpse – 7/4 Pustervik

Cannibal corpse är lite av legendarer inom death metal-världen som det första bandet inom genren på Billboardlistan, år 1992. Sedan starten 1988 har de släppt 15 studioalbum och nått stor framgång. Detta trots att skivorna är förbjudna i flera länder på grund av deras våldsamma, religionskritiska och kontroversiella texter. 2012 beskrevs de som ett gäng orcher, men ändå aldrig trötta eller gubbiga efter 24 år på scen. Den som vill se hur de ter sig efter 35 år får besöka Pustervik på fredag.

Rasmus Gozzi och Fröken snusk – 8/4 Valand

Epadunken slog igenom under 2022 och var en av årets mest spelade genres. Fröken snusk och Rasmus Gozzis ”Rid mig som en dalahäst” toppade listorna och ekade ut ur A-traktorers dunkande baspaket i hela landet. Hajpen har varit ett hett diskussionsämne, ofta på grund av det grova språkbruket i låtarna. Men ännu större är nog engagemanget för den pumpande basen och enkla melodierna – biljetterna till konserten är i princip slutsålda. Valand utlovar en galen fest och en ännu galnare efterfest på sin hemsida, som kommer att hålla på i inte mindre än fem timmar med start klockan 23.

ANNONS

Phogg + Mamdouh – 8/4 Oceanen

Medlemmarna i Phogg kommer från både Stockholm och Göteborg och har varit verksamma sedan 2016. Sedan dess har de redan hunnit släppa fyra album och i höst kommer det femte. Musiken beskrivs som psykrock/progressivt/pop. Dessutom gästas Oceanen denna påskafton av Mamdouh, den Göteborgsbaserade mångsysslaren känd bland annat som DJ och kreatör genom multimedia.

LÄS MER:Skeppet Gbg öppnar ”Salongen” och uteservering mot älven

LÄS MER:Fängelset i Härlanda firar 20 år som konsertscen och kulturhus

LÄS MER:Fröken Snusk och Rasmus Gozzi kommer till Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS