Efter kritiken – Margaux Dietz podcast klipps om

Influencern Margaux Dietz fick skjuts hem av Ebba Buschs livvakter efter en blöt födelsedagskväll på krogen. Det berättade hon i sin podd ”Margaux & Theo”– som nu klippts om.

ANNONS
|

Det var Aftonbladet som var först med att berätta den pikanta historien om hur Margaux Dietz – en av Sveriges 25 mäktigaste personer på Instagram enligt Medieakademiens maktbarometer för 2020 – fick skjuts hem av vännen och politikern Ebba Buschs livvakter.

LÄS MER:Margaux Dietz om makt, politik och sociala medier

De hade varit ute tillsammans med andra och firat Margaux Dietz 30-årsdag, vilket Dietz redan för två veckor sedan berättade om i sin podcast ”Margaux & Theo”, och den blöta kvällen slutade alltså med att Kristdemokraternas partiledare lät sina personliga livvakter köra hem födelsedagsbarnet.

Detta har fått bland annat den socialdemokratiska riksdagsledamoten och förre socialministern Annika Strandhäll att rasa mot Ebba Buschs agerande. På Twitter uppmanar hon KD:s partiledare att förklara sig (se ovan) och på sin Facebook utvecklar Strandhäll kritiken ytterligare.

ANNONS

LÄS MER:Margaux Dietz skriver barnbok – om sonen

”Här har vi en partiledare för ett riksdagsparti som aspirerar på regeringsmakten som ansluter till en blöt festkväll och sedan drar ned på stan med en massa folk för fortsatt festande. Exakt det Folkhälsomyndigheten och statsministern sagt att man inte ska göra. Som avrundning används sedan SÄPO vars uppdrag i detta fall är att skydda hotade politiker och den centrala statsledningen på skattebetalarnas bekostnad som partiledarens egen Uber-tjänst för att skjutsa hem en berusad vännina. Det är faktiskt både oseriöst och helt häpnadsväckande” skriver Annika Strandhäll i sitt inlägg.

”Följt alla rekommendationer”

Kristdemokraternas partiledare försvarar dock av sin presschef som tonar ned Ebba Busch agerande.

LÄS MER:Marknaden för influencers kommer alltid ändras

”I det här fallet har en vän åkt med Ebba. Ebba har varit med på en privat middag på restaurang med sju andra vänner och följt alla rekommendationer”, säger KD:s presschef Per Gudmundson till Aftonbladet.

Under onsdagen valde Ebba Busch även själv att kommentera nyheten på Instagram.

”Häromveckan fyllde en vän jämnt och vi åt middag med sex andra vänner på en restaurang. Middagen varade ungefär tre timmar och sedan avrundade vi kvällen. Vi följde självklart folkhälsomyndighetens rekommendationer. Säkerhetspolisen gör alltid bedömningar kring skyddet av politiker. Det är de som avgör vilken typ av skydd man får och hur transporter sker. Jag följer instruktioner till punkt och pricka” skrev hon bland annat.

ANNONS

Men uppenbarligen har kritiken tagit skruv för efter att nyheten spridits om Säpos ”Uber-tjänst” har Margaux Dietz enligt Aftonbladet klippt om sin poddsändning (som släpptes i måndags) och plockat bort allt snack om hur Dietz fick skjuts av partiledarens livvakter.

FOTNOT: GP har kontaktat Perfect day media som producerar Margaux Dietz podd för en kommentar.

ANNONS