Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

När bygget är klart ska det sitta sammanlagt över 600 tum skärmar på väggarna inne på Kappa bar.

E-sport: Ny gaming-bar i Göteborg vill bli hel krogkedja

Göteborg får ytterligare en krog för e-sport. Kappa Bar på Viktoriagatan ska bli första steget i en hel krogkedja med gaming-barer.

När GG Bar öppnade på Kapellgatan i januari ringlade köerna långa inför premiären. Snart tillkommer ytterligare en krog för gaming och e-sport, den här gången på restaurangtäta Viktoriagatan.

- Planen är att öppna den 14 april så att vi är igång lagom till Dreamhack i Malmö, det skulle vara perfekt, säger Klas L Bergqvist som står bakom nya Kappa Bar tillsammans med Henric Lettberger och Robert Dragovic.

Den senare är redan på språng uppe i Stockholm för att spika var nästa krog i den planerade kedjan ska hamna. Trion menar att efterfrågan är stor och pekar på att franchise-kedjan Meltdown öppnat över tjugo e-sportkrogar runtom i Europa på bara två år.

- Sverige ligger långt framme inom gaming, folk sitter hemma och spelar och följer matcher, då kan man ju lika gärna komma hit, ta en bit mat och kolla tillsammans med kompisarna som på en traditionell sportbar, säger Klas Bergqvist och fortsätter:

- Det spelas stora matcher hela tiden, jämför man med fotboll är det Champions league varje dag.

De inbitna spelarna lägger ner många timmars träning och de som är tillräckligt bra för att spela på professionell nivå tjänar bra med pengar. Under Dreamhack Masters i Malmö spelas Counter-Strike: Global Offensive där sexton internationella lag gör upp om två miljoner kronor i prispengar.

På Kappa Bar vänder man sig både till erfarna gamers och en bredare publik som inte brukar spela.

- Krogen ska ha två ansikten, de som är geeks kommer känna igen signaler och tecken i allt från inredning till menyn. De som inte är inne i spelvärlden kommer förhoppnings bara tycka att det är ett trevligt ställe där de känner sig välkomna, menar Henric Lettberger.

- Man ska inte behöva gå in här och bli rädd för vad som syns på skärmarna. Däremot är det viktigt att personalen kan gaming så att de kan mingla och slänga käft med gästerna om någon match som pågår, säger Klas Bergqvist.

Inredningen byggs med moduler, en blinkning till Minecraft, och totalt sätter man upp femton skärmar där man ska kunna strömma såväl stora matcher som smalare sändningar efter gästernas önskemål.

Till skillnad från många andra e-sportbarer kommer man dessutom installera spelstationer med konsoler där man kan hyra in sig och köra egna matcher.