Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Thomas Di Leva hyllar David Bowie i sin kommande krogshow på Hamburger Börs: "Jag började spela redan när jag var 11-12 år, och det var mycket tack vare David Bowie." Pressbild.

Di Leva tolkar David Bowie i krogshow

David Bowie var hans stora barndomsidol. Nu ska Thomas Di Leva tolka musikikonens låtar i nya krogshowen "Changes".

En vinterdag när Thomas Di Leva var elva år gick han förbi ett skyltfönster med ett skivomslag av David Bowie. Från den dagen blev den brittiske musikikonen, som avled i januari förra året, Di Levas stora idol.

Hopp och drömmar

I mars och april nästa år gör Thomas Di Leva sin första krogshow någonsin, "Changes" på Hamburger Börs i Stockholm, där han tolkar låtar av David Bowie.

- Jag tror inte att jag hade blivit artist och låtskrivare om det inte vore för honom. Han var verkligen den som fick mig att försöka komma över att jag var så blyg, och började spela gitarr och sjunga låtar, säger Di Leva och fortsätter:

- Jag var ganska mobbad i skolan, och då kändes det som att David Bowie blev den som på något sätt ändå gav en hopp och drömmar, att det fanns plats för en även om man var annorlunda, och att det inte var fel att vara annorlunda.

Idén till att göra en hyllning till musikikonen föddes när Thomas Di Leva förra året turnerade med showen "Diggiloo" och tolkade en Bowielåt som gick hem hos publiken vid varje spelning.

Utmaning

Visionen kring krogshowen är att publiken ska få följa med från den där vinterdagen i Gävle när Thomas Di Leva upptäckte David Bowie, fram till i dag.

Men det är en utmaning att tolka David Bowies låtar.

- När man hör honom på radion stannar man alltid upp, för det är väldigt musikaliska låtar. De spänner över många olika register, många olika sångstilar, många oktaver och klanger. Det finns väl en anledning till att man nästan aldrig hör David Bowie-covers, säger Thomas Di Leva.

Han är däremot inte nervös.

- Det känns som en bonus, jag har ju haft turen och lyckan att ha fått hålla på med musik och turnera i hela mitt liv, jag har gjort 22 egna album och håller på än. Att då också få göra det här, att få göra en show kring en av de stora visionärerna inom modern pop samtidigt som det var min riktigt stora barndomsidol, det känner jag mig så himla glad för, säger han.