Det här skriver världens medier om Avicii

Tim "Avicii" Berglings död har skakat en hel värld. Det här skriver världens mediehus om den svenska världsstjärnans bortgång.

ANNONS
|

Nyheten om Tim Berglings död slog ner som ett blixtnedslag under fredagskvällen, svensk tid. Under lördagen har åtskilliga av världens medier kommenterat händelsen, och det här är en del av vad de skriver om det svenska stjärnskottet.

LÄS MER:Avicii gjorde musik för fest och eufori. Nu är allt bara mörker

Hans låtar har streamats över en miljard gånger på Spotify. Låtarna på "True" blandade folkinstrument med dansrytmer. I "Wake me up", en sång som låg på topplistorna i över ett år, sjunger Aloe Blacc själfullt om hur det känns att växa upp; "So wake me up when it’s all over, When I’m wiser and I’m older, All this time I was finding myself, and I Didn’t know I was lost."

New York Times

Beskedet att den svenska DJ:n Avicii har dött, vars överlägsna känsla för upplyftande, melodiska househits gjorde honom till en av världens största danceproducenter, har lämnat fans och kollegor i djup chock.

BBC

Han var en del av en våg av DJ-producenter, som David Guetta, Calvin Harris och Swedish House Mafia, som gjorde scenen till deras egen, fick internationella hits, kändisskap, utmärkelser och mer som typiska popstjärnor.

Hollywood Reporter

Världsberömda musikern och DJ:n Tim Bergling, mer känd som Avicii, har dött vid 28-års ålder i Omans huvudstad Muscat, enligt hans presskontakt.

Al Jazeera

Sonen till Anki Lidén, en känd svensk skådespelerska, började med att ladda upp låtar på internet och blev upptäckt av den nederländska superstjärnan Tiesto, som bjöd in honom att spela i sitt residens i klubbparadiset Ibiza.

AFP

ANNONS