Debutant som byter riktning

ANNONS
|

I dag släpps Dynamo, hennes första soloalbum.

- Det är pop. Sången i centrum - med en och annan utsvävning. En blandning av Kate Bush och Björk, skulle man kunna säga.

Låtarna har hon skapat själv, texterna är annorlunda, inspirerade av sagans värld, fantasi och mystik.

- Det är skrivet av en flicka som bor i en stad där det är ganska kallt och hårt bland asfalt och cement. När längtan till naturen blir för stark tycker hon sig se att mannen på bussen har klövar istället för fötter ...

- Jag har alltid skapat en egen värld när den andra inte räckt till, bilder och symboler som gjort tillvaron lite vackrare och roligare. Det kanske låter flummigt i en del öron, men jag har fått positiv respons för att jag vågar utgå från mig själv, säger hon.

ANNONS

"Den finaste penseln"

Plattan är producerad av multimusikern Christoffer Lundquist, medlem i Brainpool.

- Om jag målar med roller, så har han den finaste penseln. Han är mästare på detaljer, har förmåga att lyfta fram det personliga och lite udda som man kanske omedvetet försöker dölja.

Helena Josefsson fick sitt publika genombrott som sångerska på Per Gessles Mazarin-platta med följande turné. Därefter följde jubileumsturnén med Gyllene Tider, jobb med The Ark och en mer aktiv del i Gessleprojektet Son of a plumber. I hennes eget skivprojekt har Gessle funnits i bakgrunden med goda råd och glada tillrop.

- Jag har lärt mig mycket av Per, som att inte bara följa med och låta andra göra jobbet. Det gäller att slåss för sina idéer, att ta tillvara och utveckla den kreativa energin.

Namn:

Ålder:

Familj:

Bor:

Är:

Hoppas:

Aktuell:
ANNONS