De tar över efter Nordegren och Epstein i P1

I slutet av 2022 meddelade Louise Epstein och Thomas Nordegren att de skulle sluta som programledare i P1. Nu är det klart vilka som tar över rodret: Parisa Amiri, Jonas Bonnier, Kristoffer Ahonen Appelquist och Katherine Zimmerman.

ANNONS
|

Louise Epstein och Thomas Nordegren har lotsat P1-lyssnarna genom samtiden varje eftermiddag de senaste tolv åren. Den 26 januari gör de sin sista sändning ihop, vilket de annonserade i början av december förra året.

Nu står det klart att fyra personer kommer att turas om i studion framöver, nämligen programledaren Parisa Amiri, som lett såväl Guldbaggegalan som ”Tolvslaget på Skansen”, komikern Kristoffer Ahonen Appelquist som senast ledde ”Svenska nyheter”, författaren och mediechefen Jonas Bonnier, samt SR:s egna Katherine Zimmerman, som hörts i bland annat ”Studio ett” och ”Morgonpasset i P3”.

Det nya programmet kommer att heta ”Talkshow i P1” och har premiär den 30 januari.

ANNONS

"Om 'Morgonpasset' och 'Studio ett' fick ett kärleksbarn så tror jag att det skulle bli det här programmet. Jag och mitt nya gäng vill fortsätta att göra en smart och rolig show om samtiden", säger Katherine Zimmerman enligt ett pressmeddelande.

LÄS MER:Sveriges radio lägger ner ”Nordegren och Epstein”

LÄS MER:Här är alla vinnare i ”På spåret” 1987-2022

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS