De leder P3 Guld 2019

P3 Guld återvänder till Partille. Så även galavärden Tina Mehrafzoon, som delar värdskapet med Morgonpassets Marcus Berggren.

ANNONS
|

En gång kan vara en lyckoträff. Två gånger en slump. Men när Partille arena nu får arrangera den stora P3 Guldgalan för tredje gången, då är det snarast att betrakta som tradition. Eller "en vana" som Partille arenas evenemangschef Daniel Claeson uttrycker det.

– Partille arena står naturligtvis redo för P3 Guld igen. Tredje gången, då har det blivit en vana och vi trivs väldigt bra med det. Vi ser fram emot det bästa P3 Guld hittills.

LÄS MER:Mingel, skvaller och vinnartårar på P3 Guld

Göteborg delar på uppmärksamheten

Även på Göteborg & Co (som var medarrangör till P3 Guld åren 2004-2016 på Storan, Rondo, Lorensbergsteatern, Lisebergshallen och Scandinavium) är man glada idag. Även om galan alltså hålls på andra sidan kommungränsen.

ANNONS

– Att P3 Guld än en gång väljer att genomföra sitt evenemang i Göteborg och återigen valt Partille arena ser jag som ännu ett tecken på att Göteborg befäster sin position som Sveriges musikhuvudstad. Något vi är otroligt stolta och glada över, säger Göteborg & Co:s evenemangschef Magnus Hallberg i en kommentar.

LÄS MER:Artisterna tackade och fick tröstpussar efter P3 Guld

Före detta bussvärd

P3-profilen och Musikguidens programledare Tina Mehrafzoon återvänder som galavärd för femte året i rad. Den här gången med Morgonpassets Marcus Berggren som sidekick och parhäst.

– Mitt hjärta klappar så hårt för svensk musik och tillsammans med Marcus och publiken kommer galan bli årets fetaste fest, säger Tina Mehrafzoon.

Marcus Berggren å sin sida är inte helt oprövad i P3 Guldsammanhang. Han roastade den så kallade artisteliten vid den senaste galan och var året dessförinnan publikvärd på bussen till Partille.

– Detta är såklart inte lika stort som att få vara bussvärd till Partille men det är ändå kul att ha ett jobb, som Marcus Berggren själv kommenterar saken.

Galan direktsänds 19 januari

Nio olika priser kommer att delas ut vid galan till de artister som utmärkt sig mest under 2018. Namnen på de nominerade artisterna offentliggörs först den 28 november, men de artister som uppträder på galan avslöjas inom kort.

ANNONS

Den 17:e P3 Guldgalan direktsänds 19 januari 2019 i såväl Sveriges Radio P3 som SVT1 och SVT Play.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS