Dave Grohl under ett framträdande 2018.
Dave Grohl under ett framträdande 2018. Bild: Chris Pizzello

Dave Grohl möter tioåring i trum-battle

Tioåriga Nandi Bushell utmanade Foo Fighters-sångaren på en duell. Nu har Dave Grohl antagit utmaningen och svarat den talangfulla tioåringen.

ANNONS
|

LÄS MER:Så låter Nirvana som gladpop

Det var för två veckor sedan som Nandi Bushell la upp utmaningen på sin Instagram med orden ”Min dröm är att en dag jamma med Dave Grohl, Taylor Hawkins och hela Foo Fighters. Mr Grohl, jag skulle älska om vi kunde ha ett trum-battle”.

I videon trummar tioåriga Bushell för kung och fosterland till Foo Fighters låt ”Everlong”. Nu har Dave Grohl själv svarat på utmaningen på sin Twitter.

”Utmaning antagen. Har inte spelat de här låtarna på länge. Tack för inspirationen! Din tur!” skriver Dave Grohl innan han drar i gång med 30 sekunders urladdning till ”Everlong”.

ANNONS

I videon säger han också att han inte spelat låten sedan den spelades in 1997 och att han är ett fan av Nandis alla videor. Därefter rockar han loss till låten ”Dead end friends” av hans andra band Them Crooked Vultures och säger ”nu är bollen på din planhalva”.

LÄS MER:Metaltowns uppgång, fall och inställda comeback

Nandi har uppmärksammat Daves svar och skriver på sin Instagram:

”Det här är så overkligt! Jag kan inte fatta att Dave Grohl faktiskt antog min trum-utmaning. Det här är den bästa dagen någonsin!”

Nu återstår det att se när tioåringen lärt sig ”Dead end friends” och ger ett svar till den forna Nirvana-trummisen. Nandi Bushell har tidigare uppmärksammats för sina Youtube-videor där hon spelat flera olika instrument till bland annat låtar av Rage Against The Machine och Metallica.

LÄS MER:Väntan på den "vanliga människan" Dave Grohl

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS