Därför marknadsför sig Norrmalmspolisen med bilder från Vår krog & bar

I slutet av månaden har tv-programmet "Norrmalmspolisen" premiär i rutan. Men på sociala medier marknadsförs TV3:s nya polissatsning med bilder från Vår krog & bar i Biskopsgårdsgården.

ANNONS
|

TV3:s nya realityserie "Norrmalmspolisen" har snart premiär i tv-rutan och på nätet. Den nya serien ska skildra Norrmalmspolisen och hur de verkar i Stockholms innerstad.

På TV3:s hemsida beskrivs serien på följande sätt: "Där trängs Sergels torg, T-centralen och partykvarteren runt Stureplan med regering, kungahus, teatrar och landets ekonomiska maktcentrum. Här möts människor från hela landet och alla samhällsklasser för att arbeta, shoppa och roa sig. Men hit lockas även grovt kriminella".

LÄS MER:Fyra år sedan dådet mot Vår krog & bar

Övervakningsbilder från Göteborg

Under de gångna veckorna har den nya serien marknadsförts flitigt i sociala medier och på tv. Men i trailern syns miljöer som hör hemma i en helt annan stadsdel – och en helt annan stad.

ANNONS

Trailern har nämligen flera övervakningsbilder från skotten på Vår krog & bar våren 2015 – en händelse som förefaller ha föga att göra med Norrmalmspolisens upptagningsområde.

I samband med våldsdådet dog två personer och åtta skadades.

LÄS MER:Vittne ljög efter Vår Krog & Bar – nu frias hon för andra gången

"Inga konstigheter"

Flera personer har reagerat på att övervakningsbilderna är med i trailern för den nya serien.

– Det är inga konstigheter alls. Vi har fått den här frågan av privatpersoner förut, säger Wayne Seretis, projektledare kommunikation på Nordic entertainment group.

Medan det stämmer att serien ska skildra polisens vardag i centrala Stockholm så finns det en förklaring till övervakningsbilderna, som kan framstå som att de hamnat fel.

– Det kommer vara ett inslag som delvis handlar om Göteborg eftersom den skildrar en händelse när de griper gängmedlemmar från Göteborg, säger Wayne Seretis.

I det berörda avsnittet stoppas en bil, som tillhör en av huvudmännen i Göteborgs gängsfär. När polisen kontrollerar fordonet är dock den berörda personen inte i bilen.

– Poliserna visiterar och kontrollerar ett antal gängmedlemmar i bilen, sedan beslagtar de kapitalvaror, klockor med mera. Det är anledningen till de visade de här bilderna från Göteborg, säger Wayne Seretis.

Norrmalmspolisen kommer att visas i TV3 och Viaplay med start den 28 januari klockan 21.00.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS